Doğançay'da kaynak suyu

Doğançay’da yol yapım inşasında çıkan doğal su akış sesi ve görüntüsüyle insanları kendisine hayran bırakıyor.





Editör Editör

Bugün Sakarya ilinin değişik yerlerinde doğal su adı altında ne olduğu bilinmeyen litrelerce su satıldığını düşünürsek Keremali Dağlarının Kestanelik Mevkiinin eteklerinden gelen bu suyumuzun kıymetini bilmek gerekiyor. Adı gibi doğal ve buz gibi olan kaynak suyu için araştırmacılar şunları söylediler.

"Doğal mineralli su, özü değiştirilmemiş, mineral yapısı mevsimsel değişikliğe uğramamış ve kaynağı temiz olan su demektir. Kalsiyum ve magnezyum gibi temel mineralleri yüksek değerde olan doğal mineralli su çocukların kemik ve diş gelişimini, vücudumuzdaki kasların sağlıklı çalışmasını, yaşlanmayı geciktirmesi, stres ve strese bağlı "Aynı zamanda kemik erimesini de engeller. Cildimiz sudan kendine düşen payı alamadığı zamanlar tüm güzelliğini, ışıltısını, esnekliğini ve canlılığını kaybeder. Zira su kaybına uğramış bir cilt ne kendisini gerektiği gibi koruyabiliyor, ne de beslenebiliyor. İçtiğimiz su, organizma tarafından kullanıldığı için cilde ancak geriye kalan az oranda su ulaşabiliyor. Üstelik hava koşullarına ve ortamlara görü gün boyunca cilt nem kaybına da uğruyor. Ciltteki kırışıklıklar da nem eksikliğinden, yani susuzluktan kaynaklanıyor."


"Bir suya, 'Doğal Mineralli Su' diyebilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Öncelikle suyun özü değişmemiş olmalıdır. Ayrıca temiz bir kaynağa sahip olmalı ve dezenfeksiyon amaçlı bile olsa herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmadan kaynağındaki özellikleriyle şişelenmiş olmalıdır. İdeal su, yüksek değerde mineral içeren sudur"

Kaynak’tan su dolduran vatandaşlar ise; "Bugün Sakarya ilinin değişik yerlerinde doğal su adı altında ne olduğu bilinmeyen litrelerce su satıldığını düşünürsek Keremali Dağlarının Kestanelik mevkiinin eteklerinden gelen bu suyun kıymetini bilmek gerekiyor." diyorlar


Ayrıca Doğançay Köyünde bulunan su istasyonunun vatandaşa verdiği ücretsiz suyu kesmesi üzerine vatandaşlar "Geyve ve cıvarında oturanların akınına uğrayan bu doğal kaynak su umarım ileriki zamanlarda birilerine satılmayıp daha da güzelleştirilerek halkın istifadesine sunulur" dediler.sorunları azaltması açısından çok önemlidir."
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs