İbrahim AÇILAN İbrahim AÇILAN Yazı-Yorum

BAYRAĞA SAHİP ÇIKIN

Bayrak gördükçe bir hoş olur içim. Yüreğim gümbür gümbür atar. Onunla birlikte çırpınmaya başlarım adeta. Balkanlara giderken Edirne Kapıkule’de gururla seyrettim bayrağımı. Ne güzel de dalgalanıyordu.
BAYRAĞA SAHİP ÇIKIN

Ne güzel, ne kutlu kelimelerdir onlar. Hangi kelimeler mi ? Vatan, bayrak, millet, hürriyet, din, devlet... Uğrunda can verilir, kan dökülür seve seve. Düğüne koşar gibi savaşa, ölüme koşulur. En azından bizim için, bizim milletimiz için böyle bu. Böyle de olmak zorunda değil mi ?

Bayrak gördükçe bir hoş olur içim. Yüreğim gümbür gümbür atar. Onunla birlikte çırpınmaya başlarım adeta. Balkanlara giderken Edirne Kapıkule’de gururla seyrettim bayrağımı. Ne güzel de dalgalanıyordu. Daha sonra geçtiğimiz sınır kapılarında gördüğüm diğer ülke bayraklarıyla sadece görünüş açısından karşılaştırdım ve epey şaşırdım inanın. Gümrük kapılarında bile rengi solmuş, yıpranmış yabancı bayrakları görünce epey yadırgadım. Milletler ve devletler bayraklarına böyle özensiz davranabilirler miydi? Milletler arasındaki farklardan biri de bu idi galiba.

Gezinin ikinci akşamında, Makedonya’dayız. Otobüsümüzü park edip otele gideceğiz. Otobüsümüzün önünde ay – yıldızlı bayrağımız ve Adapazarı Büyükşehir Belediyesinin amblemi var. Otobüsten ineceğimiz sırada Makedonyalı kardeşlerimizden biri yüksek sesle ve biraz da telaşla uyarıyor “ Sakın bayrağı arabanın önünde bırakmayın, mutlaka yanınıza alın.” Hepimiz duraklıyor, şaşırıyoruz. Ne oluyor, bir terslik, bir sıkıntı mı var? Hepimiz dönüyoruz kardeşimize ve soruyoruz sebebini. “ Alırlar, bırakmazlar” diyor gülümseyerek. Bir şey anlamıyor, tekrar soruyoruz niçin diye. Öyle bir cevap geliyor ki, gözlerim doluveriyor. “ Burada Türk Bayrağından daha değerli hiçbir şey yoktur, evlerin baş köşesinde asmak, saklamak için alırlar .”

Evet, böyle bir cevap için ne söylenebilir ki. Hepimiz, yanımızda bayrak götürmediğimiz için büyük bir pişmanlık hissediyoruz o an. Bu cevap ve davranış burada birilerine örnek olmalı değil mi acaba?
Eğer, Mevlâ izin verir de o mübarek topraklara gitmek nasip olursa, gerekirse kapı kapı dolaşarak bayrak toplayacak, kardeşlerimize elimden geldiğince bayrak ulaştırmaya çalışacağım. Allah bu milleti vatanına, bayrağına, hürriyetine hasret bırakmasın.

#

YAZARIN SON YAZILARI

DAVULCULARIN ÇİLESİ

DAVULCULARIN ÇİLESİ

MEHLİKA

MEHLİKA





SON YAPRAĞIYIM GÜZÜN

SON YAPRAĞIYIM GÜZÜN



NÂRA AŞIĞIZ

NÂRA AŞIĞIZ





DAMLADA UMMAN GİZLİ

DAMLADA UMMAN GİZLİ


GAM ALIR GAM SATARIM

GAM ALIR GAM SATARIM

Kervanı dert yurdunda yüklenmiş bezirgânım,
Gam alır gam satarım hüzün bedesteninde.
Bağrı yanık yolcular durağı olmuş hanım,
Gam alır gam satarım hüzün bedesteninde.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs