Muhtarlardan Mesut Atav'a tepki

Geyve İlçesinde 13 köy muhtarı, Tarım Kredi Kooperatifleri Sakarya Bölge Müdürü Mesut Atav’a tepkilerini dile getirdi.
Editör Editör

Tarım Kredi Kooperatifleri Sakarya Bölge Müdürü Mesut Atav, bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada: “Akdoğan Kooperatifi ortakları ve muhtarları defalarca Bölge Müdürlüğünden ve Genel Müdürlükten borçlarının yapılandırılması için talepte bulundular. Talepler üzerine Genel Müdürümüz ile Akdoğan Köyüne giderek orada köy muhtarlarını dinledik. Talepleri doğrultusunda yapılandırma 2010 Haziran ayında uygulamaya koyuldu. Akdoğanlı üreticilerden çok az sayıda başvuru oldu.” Dedi.
Bu açıklama üzerine Akdoğan Köyü Muhtarı Erdal Üstün ve Çine Köyü Muhtarı Sezai Şan kooperatif üyeleri ve 13 köy muhtarı adına şu açıklamayı yaptı:
“ Bölge Birliği Müdürü Mesut Atav Akdoğan Köyüne gelmedi, üyeler ve muhtarlar ile ortak bir toplantı düzenlenmemiştir. Eğer sadece kooperatife gelip döndü ise bilgimiz yoktur. Yapılmamış olan bir toplantı yapılmış gibi açıklanmakta ve bilgi kirliliği oluşturulmaktadır.
Sakarya Bölge Birliğine 13 köy muhtarı birlikte başvuruda bulunduk ve dilekçemizi verdik. 10 – 15 gün sonra dilekçemize olumsuz cevap geldi. Taleplerimizde; faizlerin kaldırılmasını ve anaparayı 3 taksitte ödememizi istedik. Kabul edilmediği resmi yazı ile bildirildi. Akdoğan Kooperatifinin üyelerin ortaklık parası ile sermayesi oluşur. Yıllık karının %25 ni bölgeye yollar. Sakarya genelinde böyle başarılı bir kooperatif varsa açıklansın, bizler gibi gelirinin bir bölümünü merkeze aktaran ve hiç borcu olmayan bir kooperatif varsa açıklansın isterdik. Üstelik kooperatifimiz, geçmişte takdir ve başarı belgeleri de almıştır. Geçmişteki hatalar ile ilgili olarak kendisine bilgiler verildi. O gün hiç müdahil olmayan müdür, bu gün bizlerin üzerine gelerek üyeleri zor durumda bırakıyor. Hâlbuki bizler çözümden yanayız.
Son olarak şunu rica ediyorum; Sayım Müdürümüz köyümüze misafir olsun, üyeler ve 13 muhtar ile ortak ve basına açık bir toplantı yapalım. Tüm doğruları herkes öğrensin.”

NAMIK CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs