Devlet Hastahanesi Başhekimliği'nden Basın Açıklaması

Görev Şehidi Dr. Kamil Furtun'u dualar ile anmak için bütün yurtta olduğu gibi Geyve Devlet Hastahanesi önünde, Hastahane başhekimi Dr. Semih Songür tarafından bir basın açıklaması yapıldı.
Editör Editör

Başhekim Dr. Songür: “Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşılabilmesi adına, hekiminden ebe ile hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700Bin kişilik çalışanı ile toplumun sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız. Sunduğumuz hizmetin hakkaniyeti, niteliği ve her şeyden önce sürdürülebilirliği için bu açıklamayı temsil ettğimiz sağlık camiası adına medyamız aracılığı ile halkımızın takdirine sunuyoruz.

Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslekdaşımız Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesi ile farklı bir boyut kazanan saldırılardan,"Sağlık ve Şiddet" kelimelerinin sıkça yanyana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.

Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece-gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllar ile mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleri ile donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz. Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olmayacaktır. 

Şifa sunan ellerin sahipleri, hergün yastığa başını koyar iken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu nerede ise tükenme noktasına getirmiş durumdadır. 

Bizler sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteği ile ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin dili, ile karşımıza çıkanlara ern büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım k, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemeler ile sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki: Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor...

Sizleri hastahanelerimizden yükselen sese kulak vermeğe çağırıyoruz. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmağa çağırıyoruz."şeklinde konuştu.


Mustafa Hamdullah ERGİN


GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs