Geyve kaymakamı Akbıyık ile röportaj

Gözde Bölükbaş ve Ceyhan Yıldırım, Geyve kaymakamı
İdris Akbıyık ile görüştüler.
Editör Editör

-Sayın Kaymakamım, bize kendinizi tanıtır mısınız?

-Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Çavuşlu köyündenim.
İlk ve orta dereceli okullardan pekiyi dereceyle mezun oldum.
1990 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimini iyi dereceyle bitirdim. Körfez Savaşı nedeniyle, o yıl kaymakamlık sınavı açılmadı. Ben de Bursa’da iki yıl, Emniyet müdür yardımcısı olarak çalıştım. 1994’te açılan sınavı kazanarak, kaymakamlık mesleğine başladım. Rize- İkizdere, Elazığ-Ağın, Diyarbakır-Çınar, Denizli- Güney, Kayseri- Yahyalı ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra, sonra 2010’da Geyve’ye geldim.

-Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

-Ben köylü çocuğuyum. Ufkumuz pek açık değildi. Kaymakamın; fakir fukaraya yardımcı olduğunu, eğitime ve sağlığa destek verdiğini görürdüm. Anadolu’da yapılan her hizmette, kaymakamın veya valinin imzası var. Ben de milletime hizmet etmek için kaymakam oldum.

-Bu mesleğin dışında hangi görevi yapmak isterdiniz?

-Yurt dışında ekonomi üzerine doktora yapıp, bir üniversitede akademisyen olarak çalışmak isterdim. Şu anda uluslar arası iktisatta mastır yapıyorum. Tezimi yazıyorum. İnsanoğlu bulunduğu makamda, yerinde saymamalıdır. Kendini yenilemelidir. Bunun için okumaya devam…

-Unutamadığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?

-Lisede okurken, köyümüze kadastro memurları geldi. Otel olmadığı için; memurları, her akşam bir komşu misafir ediyordu. Bir gece de biz ağırladık. Kadastroculardan biri bana “ İleride ne olmak istiyorsun?” diye sordu. Ben de kendimden emin bir şekilde Kaymakam olacağım. Hatta maddi imkanlarım el verse, ÖSS sınavında, Türkiye’de ilk 3’e girerim diye cevap verdim.

Aradan yıllar geçti. Elazığ’ın Ağın ilçesine kaymakam olarak atandım.
Bir vatandaş ziyaretime geldi. “Doğanşehir’den gelen kaymakam, mutlaka evinde misafir kaldığımız Çavuşlu köyündeki ailenin çocuğudur, diye düşündüm. Bunun için size, yeni görev yeriniz hayırlı olsun demeye geldim.” dedi. Meğerki ben de o kadastro memurunun ilçesine Kaymakam olarak atanmışım.

-İlçemiz için neler düşünüyorsunuz?

-Geyve, doğasıyla, konumuyla çok güzel bir ilçedir. Ama eğitimdeki başarı seviyesi biraz düşüktür. Sayın valimizin başlatmış olduğu SEBAP Projesinde Geyve’nin başarı çıtasını yükseltmeye çalışıyoruz.
Birinci KDS’de Geyve 10. sıradaydı. 2. sınavda altıncı sıraya yükseldi.
Öğretmenlerimizin özverisi, öğrencilerin gayreti sayesinde çıtayı daha da yükselteceğiz.

-Bizim aracılığımızla, gençlere vermek istediğiniz mesajınız var mı?

-Gençlerin istediği mesleği elde etmenin tek yolu, okumaktır.
Bunun için bol bol kitap okusunlar.

-Sayın Kaymakamım, bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

-Ben de teşekkür eder, derslerinizde başarılar dilerim.

Ceyhan Yıldırım, Gözde Bölükbaş kaymakam İdris Akbıyık ile beraber
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs