Toç-Bir Sen'den yemekli toplantı

TOÇ - BİR SEN Geyve Temsilcisi Salih Demir (Salih Hoca), Geyve Orman İşletme Müdürlüğü Yemekhanesinde Memur Sen üyesi sendikalara bir yemekli toplantı düzenledi.
Editör Editör

Toplantının ev sahipliğini de yapan İşletme Müdürü Selçuk Kurtbal ve Sendika İl Başkanı Bayram Özmen de toplantıya katıldı. Yemekli toplantıya; Toç Bir Sen, Sağlık Sen, Türk Diyanet Sen, Eğitim Bir Sen, Diyanet Sen, Vakıf Sen, Bem Bir Sen İlçe Temsilcisi ve üyeleri de katıldılar.
Salih Demir yemekli toplantıya katılan konuklarına kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Demir bir aksaklığın olmaması için yoğun çaba harcadı.
Bayram Özmen yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:
“ İşçiler sendikacılığı biliyorlar, memurlar sendikacılığı yeni öğreniyorlar. Memleketin yönetimini üstlenmiş memurların mutlaka bir sendikaya üye olması gerekiyor. Sendikalar 2001 yılında 4688 sayılı yasa ile yasal hale geldi. Memurlara toplu sözleşme hakkı verildi, bizler Anayasa bunun için EVET dedik. Toplumun yönetimi dost ahbap ilişkileri ile yürüyordu. Sendikalar bir yanda, bürokratlar bir yanda, sonuçta bakanların dedi oluyordu. Referandum sonunda işçiler gibi bakan bir yanda sendika bir yanda olacak. Sendikalaşma oranı %65 oldu. Anlaşmazlıklar uzlaşma kurullarında çözülecek. Üye olurken yetkili sendikaları seçin. Adını söylemek istemediğim bir dizide Osmanlı Padişahlarından Kanuni kötüleniyor. Oysa Hazreti Kanuni’nin Macarlar heykelini diktiler, Avrupa Devletlerinde hatta Amerika’da Kanuni’nin fotoğrafları asılı. Bizlerde çevirdiğimiz dizilerde atalarımızı kötülüyoruz. Çok yazık.”

Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs