Adapostası'ndan Yalçıntaş Aday Adaylarını yazdı

İşte o yazı
Editör Editör

AK PARTİ VE GENÇ ADAY ADAYLARI !...

 

12 Haziranda yapılacak seçimler için geriye sayım devam ediyor.


 
Zaman giderek daralıyor. Bir taraftan siyasi partiler seçim hazırlıklarını sürdürürken, diğer taraftan da Milletvekili aday adayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bu seçimde özellikle İktidar Partisi AK Parti'de Türkiye genelinde Milletvekillerinin büyük bir oranda değişeceği beklentisi var.
 Başbakan Erdoğan'da Ulusal yayın yapan bir TV kanalında katıldığı bir programda bu konuda önemli açıklamalarda bulunmuş ve 12 Haziran'da yapılacak genel seçimde, son kez aday olacağını , mevcut Milletvekillerinin ise üçte ikisinin değişeceğini söylemişti.
 Bakalım bu değişim Sakarya'ya nasıl yansıyacak.
Tabi bu değişim sadece kişiler bazında değil , Başbakan Erdoğan'ın değişim çerçevesinde partisini daha dinamik ve daha genç bir yapıya kavuşturmayı hedeflediği de söyleniyor.
 İşte bu noktada Sakarya'da İki genç aday adayı yola şimdiden çıkmış görünüyorlar. Bunlardan ilki aday adaylığını yaklaşık iki ay önce açıklayan "Genç Değişim Başlıyor" sloganıyla yola çıkan Serdar Yener 29 yaşında İktisadi Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. Amerika Birleşik Devletlerinde dil eğitimi alan Yener iyi derecede İngilizce biliyor.
 Arifiye'de MKS Makine ve Sapanca'da General Mermer A.Ş. Makine ve Mermer Sektöründe faaliyet gösteren, Ailesine ait Sanayi Tesislerinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.
 İş dünyasında oldukça başarılı bir isim.
Siyasete AK Partiyle başlamış. Arifiye İlçesi AK Parti İlçe Yönetim Kurulun da ve AK Parti Sakarya İl teşkilatında Dış İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yapmış. Bu da Serdar Yener'in uzun bir süredir AK Partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını gösteriyor. Kendisiyle henüz tanışma fırsatım olmadı ama kendisiyle ilgili edindiğim izlenimler Serdar Yener'in son derece düzgün bir kişiliğe sahip olduğu ve çevresinde sevilen ve sayılan bir kişi olduğu yönünde. Ben şahsen Serdar Yener'in halen birileri gibi pusuya yatmış bir şekilde gelişmelere göre tavır belirleme yerine , hiç kimseden icazet almadan bundan aylara önce ortaya çıkıp aday aday adaylığını açıklamasını son derece önemli bir karar olarak görüyorum . Buda Serdar Yener' in kişilik karakterini açıkça ortaya koyuyor. Malumunuz bugünlerde AK Partiden aday adayı olmayı düşünen birçok kişi Başbakan Erdoğan'dan işaret almayı bekliyorlar. Oysaki kendinden emin olan herkes ortaya çıkıp ben aday adayım diyebilir. Diyeceksiniz ki siyaset farklı bir şey . Elbette farklı. Siyaset özellikle bu dönemlerde aday adayı olmayı düşünenler için sıkıntılı bir süreçtir. Ama kendisinden emin olanlar için değil. Tıpkı Serdar Yener gibi. Öte yandan AK Parti'nin bu seçimlerde genç isimleride Milletvekili adayı göstereceği söyleniyor. Şayet bu durum gerçekleşirse Serdar Yener'in Sakarya'dan Milletvekili adayı gösterilmesi hiçte süpriz olmaz sanırım. Tabi Siyaset bu . Bugünden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Seçim dönemlerinde akıl almaz işler olur. O yüzden az öncede belirttiğim gibi şimdiden kesin bir şey söylemek gerçektende zordur. Ama yinede bir şey söylemek gerekirse Serdar Yener gibi genç isimlerin siyaset kulvarında sayılarının daha da artması gerekir. Ben şahsen Serdar Yener'i birilerinin dediği gibi "siyasete reklam amacıyla değil", siyasette yeni yüzlerin ve özellikle genç isimlerinde yer alması adına öncülük eden bir kişi ve bir kimlik olarak görüyorum.
 O yüzden de önemli bir misyon üstlendiğini düşünüyorum. Dilerim çıktığı bu yolda istediği hedefe ulaşır. Kendisine şimdiden hayırlı olsun diyelim.
 Öte yandan genç kuşaktan AK Partiden Milletvekili aday adayı olan bir isim daha var.
 Adı Özlem Berk.
Özlem Berk 26 yaşında. İstanbul Üniversitesi Almanca bölümü mezunu. Aslen Akyazılı olan ve 3 yabancı dil bilen Özlem Berk dört yıl Avusturya'da mastır yaptıktan sonra hali hazırda İstanbul'da dış ticaret uzmanı olarak görev yapıyor. Adına düzenlenen bir toplantıda kısmen de olsa kendisini tanıma fırsatım oldu. Kendi alanında son derece donanımlı bir kişi olduğu görülüyor. Siyaset kulvarına yeni adım atan Özlem Berk'i sanırım önümüzdeki günlerde daha geniş bir şekilde tanıma fırsatımız olacak. Siyaseti kendi açısından "Ülke Sevgisi" olarak tanımlayan Berk, Milletvekili olması durumunda ise hizmet noktasında önemli katkılarının olacağını ve bu yüzden siyasete girdiğini söylüyor.
 Dilerim hem Serdar Yener hem de Özlem Berk genç kuşağı temsilen hedefledikleri bu yolda başarılı olurlar.
 Tabi sadece AK Partide değil, diğer siyasi partilerde de aynı şekilde genç aday adayları ortaya çıkar ve onlarda siyaset kulvarı içerisinde yerlerini alırlar.
 Son Söz:
Siyaset ne zaman icazetten kurtulursa, demokraside o zaman gerçek kimliğine kavuşmuş olur.
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs