AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Alifuatpaşa’da

13 Mart'ta Alifuatpaşa'da yapılacak belediye meclis üyeleri seçimi öncesi Geyve’ye bağlı Alifuatpaşa beldesi’ne gelerek gelerek halka seslendi.
Editör Editör
Bozdağ, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla birlikte büyük bir değişim yaşadığını belirterek, "80'den sonra Özal'ı sizler iktidar yaptınız, iyi ki yaptınız.

Türkiye pek çok değişikliği Özal ile beraber tanıdı. O zaman ona karşı duranları da tanıdınız. Daha sonra karşı duranları iktidar yaptınız. DYP - SHP koalisyonu oldu, daha sonra CHP oldu, daha sonra DYP - CHP koalisyonunu oldu.

O zaman Türkiye'ye baktığımızda bambaşka bir Türkiye vardı ortada. Biz onları da gördük. Ama ne oldu 5 Nisan 1994 ekonomik krizi geldi. Zenginken fakir oldu, iş sahibi iken işsiz oldu, ekonomi battı gitti. Türkiye yıllardır yaptığı kazanımları 5 Nisan 1994'te kaybetti.

O zaman Demirel seçimden önce 'bizi iktidar edin bakın size iki anahtar, biri evin biri arabanın anahtarı' dedi ve millet inandı oy verdi. Ama netice 5 Nisan 1994'te bırakın ev sahibi olmayanın ev sahibi olmasını, arabası olmayanının araba sahibi olmasını, evi olan evinden arabası olan arabasından oldu. Faili meçhuller aldı başını gitti.

Türkiye'de Uğur Mumcular o dönemde öldürüldü. Muammer Aksoylar, Bahriye Üçoklar, Davut Dursunlar o dönemde öldürüldü. Sivas'ta Madımak olayları o dönemde oldu. Şimdi konuşuyor CHP'liler.

Madımak olayı olup, orada aydınlar cayır cayır yanarken, İnönü'nün özel kalem müdürü Sivas valisiydi. Ama hiçbirinin failleri doğru dürüst ortaya çıkmadı. Ama şimdi bakın faili meçhullerin üzerine giden kuyuları açtıran bir başka irade var" dedi.

4 sene içinde 4 hükümet geldi gitti
1995 yılından sonra Türkiye'de Anayol iktidarı yaşandığını belirten Bozdağ, şunları söyledi: "DYP ile ANAP bir araya geldi. Sonra Refahyol oldu. Merhum Necmettin Erbakan'ın genel başkanı olduğu Refah Partisi ile Doğru Yol Partisi iktidar oldu. Sonra 28 Şubat oldu. Sonra Anasol, sonra D-Anasol oldu. Yani 4 sene içinde 4 tane hükümet geldi gitti.

Daha sonra 1999 seçimi oldu. O zaman da başka bir şey vardı. Asarlar asamazlar. Hatırlar mısınız meydanlar doldu taştı, vaatler öyle oldu. Oy verdik, iyi ki verdik. Onları da gördük çünkü. Bu sefer de DSP rahmetli Ecevit, ANAP ve MHP koalisyon hükümeti kurdular. Ülkeye hizmet imkanı buldular. Ama ne oldu. Ben çok net söylüyorum o koalisyon hükümeti içinde bulunan 3 partinin 3'ü de milletin huzuruna çıkıp, bakın biz gelince şunları şunları yapacağız diye vaatlerde bulundular, yeminler ettiler ve iktidar oldular. Ama MHP'de, ANAP'ta, DSP'de millete vaat ettiklerinden bir tane icraat gösteremezler. Bir şey daha söylüyorum, milletimize ne söyledilerse yüzde yüz tersini yaptıkları onlarca örneği sayarım size.

Başörtüsü dediler meclisin kapısında esas duruşa geçtiler. Bu millete ne vaat ettilerse Ankara'ya gelince tam tersini yaptılar Ve itiraz edince Ankara'da kazın ayağı öyle değilmiş dediler" diye konuştu.

Türkiye'nin 21 Şubat 2001 krizini yaşadığını ifade eden Bozdağ, "2001 yılında bu ülkede bakan yapacak adam bulamadılar. IMF dayattı ben para veririm ama sana güvenmiyorum dedi. Bakanı da ben göndereceğim ama bu bakana Başbakan muamelesi yapacaksınız.

Şimdi afra tafra yapıyorlar ya nara atanlar var. Onlara sorun Kemal Derviş geldiğinde esas duruşlarını bozdular mı? Ne dedilerse emretti şak diye yaptı. O zaman Türkiye'nin onuru, haysiyeti, şerefi yok muydu? Onurlu iç politika, onurlu dış politika yok muydu? Tatile mi çıktı bunlar? Ama bakın herkes esas duruşa geçti. IMF emretti onlar yaptı. Sonuç Türkiye battı. Ve bırakıp kaçtılar. Seçime bir buçuk seneden fazla varken emaneti Ankara'da bırakıp kaçtılar. Ve sizin sayenizde biz iktidar olduk" dedi.

Artık krizlerle uğraşan Türkiye yok
Türkiye'nin artık krizlerle uğraşan bir ülke olmadığını söyleyen Bozdağ, "Türkiye'nin o gün bulunduğu yerle bugün bulunduğumuz yer çok farklı. Artık içinde krizlerle uğraşan Türkiye yok. Türkiye, hem siyasi istikrarsızlıkla hem yönetim istikrarsızlığıyla hem ekonomik istikrasızlıkla uğraşan bir Türkiye değil. 2008'de finans krizi oldu dünyayı kasıp kavurdu ve herkes IMF'nin kapısına koştu.

Şimdi bakın birileri IMF'ye Türkiye'nin ümüğünü sıktırdı. Ama Tayyip Erdoğan sizin sevginiz ve duanızı kendinden esirgemediniz o insan dedi ki 'Ben milletimin ümüğünü sıktırmam. IMF masada bizim dediklerimizi kabul ederse onlarla anlaşırım. Dediklerimizi kabul etmezse buyursun' dedi ve IMF'ye yol gösterdi ve Türkiye'den IMF gitti. IMF'siz bir Türkiye'ye geçtik.

Türkiye'nin dört bir yanı değişiyor. Her ne kadar birileri Ankara'da karanlık mahfillerde Türkiye'nin demokrasisine Türkiye'deki hukuka, Türkiye'deki siyasete, Türkiye'deki yönetime ayar vermek için uğraşsalar da boşa uğraşıyorlar. Çünkü bizim ayarımızı millet verdi. O ayarı bozacak güç daha anasından doğmadı. Biz o ayara güveniyoruz" diye konuştu.

Bizler diyoruz ki daha yapacağımız çok işimiz var
Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Bozdağ: "Sizin kararınız ne olursa olsun saygıyla eğiliriz. Çünkü AK Parti kadroları sadece Allah önünde eğilir, bir de bu millet önünde eğilir. Onun dışında hiç kimse önünde eğilmez.

Bizim gücümüze buradan bir güç katın. Bizim desteğimize buradan da bir omuz verin. Bir omuz verin ki hem Ankara duysun hem de Ankara'yı izleyenler duysun. Emin olun 12 Haziran 2011'de yapılacak seçimleri bizim içimizde muhalefet partileri nasıl bekliyorlarsa başka ülkeler de öyle bekliyorlar.

Niye bekliyorlar onlar da Türkiye'nin zayıf iktidarlar olsa, üflediğimizde yıkılsa, IMF dediği zaman esas duruşuna geçse, kendi içindeki krizlerle uğraşıp dünyaya gözünü kulağını dikmeyen yapıda olsa da biz de yolumuzu bilsek diye biz de kendi işimize baksak diye düşünenler var. Ama şimdi istikrar var, şimdi güven var, şimdi huzur var, şimdi hizmet var" dedi.

Konuşmayı müteakiben halka etli pilav ve ayran ikram edildi.

Daha sonra Bozdağ, esnafı gezerek hal ve hatırlarını sordu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs