Köprü tehlike saçıyor

Geyve'ye bağlı Dereköy'de köylüler ve sürücüler, su seviyesi yükselen nehir ile arasındaki mesafe yaklaşık 30 santimetreye düşen tahta asma köprüyü korkusuzca kullanıyor.
Ali ARICI Ali ARICI

Su seviyesi yükseldi
Karların erimesiyle Sakarya Nehri'nin su seviyesi yükseldi. Dereköy'de yayalar ve araç sürücülerinin, yolu kısaltmak için kullandıkları asma köprü ile nehir arasında su seviyesinin yükselmesi sonucu 30 santimetrelik bir mesafe kaldı. Suyun aşırı yükselerek üzerinden aktığı 23 yıllık asma köprüyü kullananlar, büyük cesaret gösteriyor. Neredeyse nehir ile aynı seviyeye gelecek olan asma köprüden geçen otomobilleri görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Asma köprüden otomobiliyle geçen Gürani Kaçar, köprüden bir kaç sefer geçtiğini belirterek: "Gelip geçiyoruz, riskini pek fazla bilmiyoruz." dedi.

Korkuyorlar
Kıyıya çelik halatla bağlı bulunan köprüyü kullanan Halil Çelik isimli köylü de köprüden geçerken korktuklarını söyledi. Bu köprünün dışında iki köprünün daha bulunduğunu, ancak yolu kısalttığı için asma köprüyü kullandıklarını anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Yolu kısalttığı için bu köprüyü mecbur kullanıyoruz. Köye gelen yabancılar ve bazı köylüler, köprüyü kullanmaktan korkuyor. Nehrin su seviyesi yüksek. 2-3 ay önce ağaçlar tıkayınca su köprünün üzerinden aktı." Öte yandan, Devlet Su İşleri 32. Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, nehrin akış hızının saniyede 300 metreküpe çıktığı belirtildi.

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs