İllet Deresi taştı Ayva bahçeleri zarar gördü

Geyve İlçesi Doğantepe Köyü sınırlarından geçen 'İllet Deresi' taştı ve ayva bahçelerine mıcır ve mıcır tozu taşıdı.
Editör Editör

Taraklı Yolunun güneyinde bulunan İhsaniye Köyünde ki “Taş Ocağının” yanından geçen İllet Deresine dökülen mıcır ve mıcır tozu, eriyen karların İllet Deresinin sularını yükseltmesi sonunda dere suyuna karışarak, dere kenarındaki ayva bahçelerine taşındı. Yükselen sular, dere yatağının mıcır ile tıkanması sonucunda çevresindeki ayva bahçelerine yayıldı ve yüzlerce dönüm bahçe mıcır tozu ile kirlenmiş çamur ve çamurlu su ile kaplandı.
Doğantepe Köyü Muhtarı Altan İnönü ve İlçe Özel İdare Müdürü Resul Şenel ve bahçe sahipleri olay yerindeki bahçelerde incelemelerde bulundu.
Doğantepe Köyü Muhtarı İnönü kısa açıklamasında: “Taş ocağı işletmecilerinin duyarsızlığı sonucunda yüzlerce dönüm ayva bahçesi mıcır tozu ile kirlenmiş çamur ve çamurlu su ile kaplandı. Kendilerini defalarca uyardık, kulaklarını tıkadılar. Yazık değil mi bahçelere verilen emeklere, insanların emekleriyle ve umutlarıyla oynanmasına asla izin vermeyiz. Hakkımızı yargıda sonuna kadar arayacağız.” Dedi.

Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs