Enver Toçoğlu'ndan açıklama

MHP Sakarya Milletvekili aday adaylığını açıklayan Enver Toçoğlu Ortadoğu’da ki son gelişen olaylardan Türk tarımının sorunları kadar geniş bir yelpazede açıklamalarda bulundu.
Editör Editör

MHP Sakarya Milletvekili aday adaylığını açıklayan Enver Toçoğlu açıklamasında şunları söyledi:

”Türkiye seçim atmosferine sancılı girmiştir. Komşu ülkelerimizde yaşananların yanında, son günlerde Libya halkının içine düştüğü durum üzüntü vericidir. Bunun yanında ülkemiz ekonomisini yakından ilgilendiren tarım sektöründe yaşanan olumsuzlukların neticeleri endişe verici noktalara çıkacaktır.

Türkiye en güçlü olduğu tarım alanında ciddi oranda ivme kaybıyla karşı karşıyadır. Dünya tarım alanındaki savaşı, kaybetmek üzereyiz. Bu dönemde tarım sektörü, ithalat artımında %46'lıyla başı çekmektedir. Bunu aşmanın yolu kooperatifleşmekten geçmektedir. Avrupa da tarım nüfusun ortalaması %6-14 arasında olmasına rağmen, üretim hacmi Türkiye'deki üretim hacminden kat ve kat fazladır. Bizdeki üretim kooperatifleri geri çekilip yerlerini ideolojiye terk ederken, AB'de tarımsal kooperatifler %75”ortalamayla ve 230 milyar Euro ciroyla tarımsal ekonomiyi yönlendiriyorlar. Türkiye'nin tarımsal gerçeğini, içine düşürüldüğü çaresizliği her platformda elimden geldiğince açıklamaktayım. Tarımsal girdilerin arttığını, buna karşı elde edilen ürünlerin satışının, maliyeti bile karşılamadığı açık bilenen üzücü bir gerçektir. Her şeye rağmen tarım, Türk insanı için adeta bir sigortadır. Şehirlerde işsiz kalanların, başı sıkışanların köydeki aile veya akrabalarının yanına dönmeleri son yıllarda bir hayli artmıştır. Kentlerimizde açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan milyonlarca insanımızın, kırsaldaki yakınlarından destek görmediği takdirde büyük bir sefalete uğrayacaklarını ifade etmek kahinlik olmaz. Umarım bu seçim, en azından bu duruma düşenlerin kurtarıcısı olacaktır. ‘'Ben neden ve niçin bu duruma düşürüldüm'' diyenlerin kurtulması 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden geçiyor.

Merkezinde insan olmayan Sosyo-ekonomik politikaların kaçınılmaz sonucu olan bu tarım politikasının ağır faturasını ödeyecek olan Sakaryalı hemşerilerim ve yüce Türk halkı, bunun cevabını sandıkta en iyi şekilde vereceklerdir.”

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs