Heyelan'ı Kendi Temizletiyor

Havaların mevsim normallerinin üzerinde kar ve yağışlı geçmesi heyelan olaylarını da yanında getirdi.
Editör Editör

Akıncı Mahallesi Kadirler parçasında ikamet eden Osman Tavşan heyelandan kaya toprağın evine gelip dayanmasından dolayı tedirgin oluyor. 

Bir müddet önce de heyelandan kayarak gelen toprağı kendi imkanları ile kaldıran Tavşan, tekrar heyelan olup kayan toprak parçası evine dayanınca çalmadık kapı bırakmadı. Aldığı emekli maaşının tamamını toprağı kaldırmak için makine kirasına ödeyen Tavşan, ne yapacağını şaşırmış.

Osman Tavşan Geyve Haber muhabirimize özetle şöyle: " Havaların mevsim normallerinin üzerinde kar ve yağışlı geçmesi heyelan olaylarını da beraberinde getirdi. Ormanlarda ağaç kalmayışı, toprağı tutacak köklerinde yok oluşu heyelana sebep oluyor.

Bu kış 2 kerre heyelan olup kayan tonlarca toprak evime dayandı. Kış gününde gidecek başka bir yerimiz yok. Gerekli yerlere yaptığım müracaatlardan bir sonuç alamadım. 2 seferdir kendi kiraladığım makineye aylık aldığım emekli parasını verdim. Başka bir gelirim de yok. Ne yapacağımı, nereye başvuracağımı bilmiyorum."şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs