Geyve Kızılay'ı Ankara'da

Geyve Türk Kızılayı Şube Başkanı Recep Tosun, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın genel koordinatörlüğünde Ankara’da gerçekleştirilen “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi, Afet Zararlarını Azaltma Programı Eğitici Eğitimi”ni tamamladı.
Ali ARICI Ali ARICI
Tosun, Geyve’ye dönüşünde yaptığı açıklamada:
“Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma (TLT) Projesinin amacı; olası afet zararlarını azaltmak, Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri (muhtar, öğretmen, din görevlisi) aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olmak ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturmaktır. Projenin, bir afet sonrası Türk Kızılayı başta olmak üzere yardım kuruluşlarının düzenlediği müdahale ve yardım operasyonlarının daha etkin ve hızlı sürdürülmesine destek olacağı öngörülmektedir” dedi.
Projeyle; her okuldan en az bir öğretmenin, ibadethanelerde en az bir din görevlisinin, Türkiye genelinde muhtarların, toplum destekli polislerin “Toplum Lideri” olarak kazanılmasının hedeflendiğini belirten Recep Tosun:
“Türk Kızılayı şubeleri tarafından eğitilen ‘Toplum Liderleri’ aracılığıyla, afetlere karşı hazırlıklı olma ve zarar azaltma konularında bilinçlendirme faaliyetleri ile tüm halka ulaşılması ve yerelde kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalarımız yakında başlayacaktır” dedi.
Başkan Tosun, 5 gün süren seminerin ardından Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’yi de makamında ziyaret ederek şube çalışmaları hakkında bilgi verdi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs