Tüm Sakaryalılar Derneğinden Alifuatpaşa'nın ilçe olmasına destek

Sakarya’nın Geyve ilçesi Alifuatpaşa beldesinin ‘ilçe’ yapılması yolunda başlatılan girişim tüm hızıyla yayılıyor.

Editör Editör

Alifuatpaşa’da bu amaçla oluşturulan ‘Sivil İnisiyatif Grubu’ çalışma kapsamını genişleterek destek arayışlarını sürdürürken, bu konuda bir destek de Tüm Sakaryalılar Derneği’nden geldi.

Merkezi İstanbul Pendik’te bulunan ‘Marmara Bölgesi Tüm Sakaryalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Alifuatpaşa Sivil İnisiyatif Grubu, beldenin ilçe yapılması için başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hükümetin gündeminde olan ve genel seçim sonrası yürürlüğe girecek olan; ‘Belde belediyelerinin kapatılarak Büyükşehir sınırlarına dahil edilmesi’ durumunda Alifuatpaşa'nın da Geyve ilçesine bağlanarak bir mahalle konunuma geleceği dile getirildi. Bu sorunun ancak Alifuatpaşa beldesinin ‘ilçe yapılarak’ aşılabileceğini dile getiren Sivil İnisiyatif Grubu, başlattıkları ‘Alifuatpaşa İlçe Olmalı’ girişimine destek beklediklerini iletti.

Alifuatpaşa köy muhtarları, belediye meclis üyeleri ve beldenin kanaat önderlerinden oluşan Sivil İnisiyatif heyetini, dernek binasında ağırlayan Tüm Sakaryalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, başlatılan bu girişimi haklı ve yerinde bir karar olarak değerlendirdiklerini belirtti. Dernek Başkanı Mustafa Akbal, Alifuatpaşa'nın kurtuluş mücadelesine sahne olmuş tarihi bir yer olduğunu vurgulayarak, ilçe olmayı çoktan hak ettiğini belirtirken, bu konuda dernek olarak desteğe hazır olduklarını söyledi.

Dernek Başkanı Mustafa Akbal, Sivil İnisiyatif’in başlattığı bu anlamlı çalışmayı takdirle karşıladığını belirterek, “Bu girişimin siyasetten uzak sivil bir hareket oluşu bu çalışmaya ayrıca bir anlam katıyor. Belde halkının bilinçli bir şekilde ilçe olmak için kenetlenmesi, bu yolda atılmış en büyük adım. Biz de Tüm Sakaryalılar Derneği olarak bu oluşuma seve seve ve inanarak destek vereceğiz. Alifuatpaşa'nın tarihsel önemi ve üstlendiği misyonunu her platformda dile getirerek ilçe olması için gerekli girişimleri başlatacağız. Milli mücadele dönemine tanıklık etmiş ve Alifuat Cebesoy gibi bir kahramanın adını taşıyan bu tarihi belde, ‘beldelerin kapatılması tasarısı’na kurban edilemez. Tarihe saygı adına bu yöre yok sayılmamalı” diye konuştu.

Alifuatpaşa Sivil İnisiyatif Gurubu, Tüm Sakaryalılar Derneği’nin kendilerine ve başlattıkları çalışmaya gösterdikleri ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, bu amaçla çıkılan yolda verecekleri destek için de teşekkür etti. Sivil İnisiyatif Gurubun bundan sonra Tüm Sakaryalılar Derneği ile daha sık iletişim içinde olacaklarını belirtirken, derneğin çalışmalarında başarılar diledi.

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs