Geyve Ülkü Ocaklarından 23 Nisan basın açıklaması

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI
Ali ARICI Ali ARICI

23 Nisan 1920 tarihi Türk milleti için büyük önem taşımaktadır. Ulu Önder Atatürk ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni; umutsuzlukların, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur. Meclis'in açılması, kurtuluş hareketinin millileşmesini ve milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kurulması yolunda atılan büyük bir adımdır.

Büyük uyanışını gerçekleştirerek, işgal girişimlerine başkaldıran Türk Milleti, Yüce Atatürk'ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'yla, tarih sahnesinde büyük bir mücadele vermiş ve tüm dünyaya Türk Milletinin bağımsızlığından taviz veremeyeceğini göstermiştir. Büyük Millet Meclisi, hiçbir baskıdan etkilenmeden çalışmış, zor günlerin aşılmasında varlığıyla, milletimize güç vermiştir. Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, büyük Türk Milleti'nin sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, cumhuriyet rejimimizin temel kurumudur. Ulu önder Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı, milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler yaratmaktır. Küreselleşmenin olumsuz etkilerinden koruyarak her bir çocuğumuzu tarih ve millet sevgisiyle yetiştirmeliyiz.

Milletlerin gelişmesine paralel olarak genç neslin de millî ülkünün çevresi etrafında eğitilmesi su götürmez bir gerçektir. Temelde aile olmak üzere tüm kurumlarımıza önemli görevler düşmektedir. Bu görevi layıkıyla yerine getirmek üzere; Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak dün olduğu gibi bugünde görevimizin başında, millî ülkünün öğreticisi ve yegâne koruyucusu olarak milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Fert için baba ocağı, Vatanın bölünmez bütünlüğü için Peygamber ocağı ne kadar önemli ve değerli ise Türk Milletinin geleceği için de “ülkü ocağı” aynı önem ve değere sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, tüm dünya çocuklarının huzur, barış içerisinde yaşamasını dilerim.

“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” Başbuğ Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK.

Sedat SERT
GEYVE ÜLKÜ OCAĞI BAŞKANI

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs