Dişli: ' Güney bölgemiz yatırıma doyacak'

Muhtarlarla Özdemir Tesisleri’nde bir araya gelen Şaban Dişli, “Ben bu bölgenin çocuğuyum, sizlere yerine getiremeyeceğim sözleri vermem. Bu yıl güney bölgemiz yatırıma doyacak” dedi.
Ali ARICI Ali ARICI

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Pamukova İlçesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Pamukova AK Parti İlçe Başkanı Muhittin Akın ve il genel meclis üyeleri ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunan Milletvekili Dişli, esnaf ve vatandaşlardan destek isterken, onların sorun ve beklentilerini de tek tek not aldı. Özdemir Tesisleri’nde Pamukovalı köy ve mahalle muhtarları ile akşam yemeği yiyen Milletvekili Dişli, yemeğin ardından muhtarlarla sohbet etti.
AK Parti Hükümeti’nin çalışmaları ve Sakarya’ya yapılan yatırımları anlatan Dişli, 2011 yılı yatırım programı içerisinde, sadece Pamukova ve Geyve’ye 7 gölet ve baraj projesinin yer aldığını söyledi.

Sağlık kompleksi
Sakarya’nın artık hastane sorununun kalmadığını, inşaatı devam eden 400 yataklı Sakarya Devlet Hastanesi’nin hemen yanına büyük bir sağlık kompleksi düşündüklerini de kaydeden Milletvekili Dişli, “Doğumevi’de bu kompleksin içinde yer alacak. Tıp Fakültemiz kendi Morfoloji binasını inşa etmek üzere. Kocaeli’de okuyan Tıp Fakültesi öğrencilerimiz önümüzdeki yıl Sakarya’da, kendi yerlerinde eğitim görecekler. Sakarya, sağlık alanında sayılı iller arasında olacak” dedi.

İhaleye çıkacak
Karasu Limanı’nın da tamamlandığını ve işletmeye açmak için ihaleye çıkacağını söyleyen Milletvekili Dişli, “Adapazarı’ndan demiryolu ile Karasu Limanı’na bağlantı yapılacak. 3. Boğaz Köprüsü biliyorsunuz Karasu’dan geçip, Hendek’ten mevcut otobana bağlanacak. Kamulaştırmalarıda dahil bu proje 23 milyar dolarlık bir proje” dedi.

Sakarya’nın gelişen yüzü
Karasu Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında, yeni bir özel sanayi bölgesi kurulacağına da dikkat çeker Dişli, “Bu bölgede çok büyük bir ihtimalle Çinliler’in Cherry Otomobil Fabrikası kurulacak. Yine Assan Grubu çok büyük bir Demir-Çelik tesisi için yer aldı. Fizibilite çalışmaları yapılıyor. Yani Karasu, Sakarya’nın yeni gelişin yüzü olacak” şeklinde konuştu.
Seçimlere 1 ay gibi bir zaman kaldığını da hatırlatan Dişli, “Eğer bu yatırımların devam etmesini istiyorsak, ilimizin, ülkemizin gelişmesini, büyümesini istiyorsak o zaman Sayın Başbakanımız’a güç verelim” dedi

Bürokratik hantallık
Kendisinin bu bölgenin çocuğu olduğunu da hatırlatan Milletvekili Dişli, sözlerine şöyle devam etti; “Devamlı sizlerle birlikteyiz, devamlı sizlerle yüz yüze olacağız. Dolayısı ile sizlere yapamayacağım şeyler için hiçbir zaman söz vermedim, şimdi de vermem. Ancak şunun sözünü verebilirim, ben ve Başbakanımız’ın burada temsilcisi olan İlçe Başkanım, il genel meclisi üyelerimiz sizlerin emrindeyiz. Sizlerle birlikte devletin her kademelerine gider, hizmet isteriz. Ancak bürokratik hantallığı biliyorsunuz. Bu bürokratik engeller yüzünden benim muhtarım köyde kendisini seçmiş insanlara karşı küçük düşürülüyor. İnşallah bunlarıda aşacağız.”

Öğretmen Lisesi
Milletvekili Dişli, Pamukova İlçesi’nde muhtarlara Öğretmen Lisesi sözünü de verdi. Dişli, bölgenin isteği üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı ile başvuruda bulunduğunu ve bunun da Vali tarafından imzalanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildiğini belirterek, “Ankara’da bu konunun takipçisi olacağım. Pamukova önümüzdeki eğiktim yılına Öğretmen Lisesi ile girecek. Bu lise sayesinde ilçeye en az 400-500 öğrenci gelecek” dedi.

Trafik Hastanesi
Muhtarlar, ilçedeki devlet hastanesinin yeterli olmadığını belirterek, Milletvekili Dişli’den ilçeye bir Trafik Hastanesi yapılmasını istediler. Bölgede trafik kazalarının çok olduğunu söyleyen muhtarlar, yaralıların Adapazarı’na kadar götürülmesiyle vakit kaybettiklerini ve bunun da insan ölümlerine neden olduğunun altını çizdiler. Milletvekili Dişli, bu konuyu ilgili yerlere aktaracağını ve Trafik Hastanesi’nin yapılması için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

ŞEDAŞ’tan şikayet
Muhtarlar, bir de SEDAŞ’tan şikayetçi oldular. Tek faturada elektriklerinin kesildiğini ve SEDAŞ’ın yeterli hizmet vermediği için sık sık kesinti yaşandığını söyleyen muhtarlar, “Bir arıza oluyor haber veriyoruz 1 saatten önce gelmiyorlar. Geçtiğimiz günlerde SEDAŞ ekiplerinin geç gelmesinden dolayı 40 milyon TL’lik köy trafomuz yandı. Köyde elektrikli eşyalarımız arızalandı. Kimse zararımızı karşılamadı” dediler.Milletvekili Dişli, konu ile ilgileneceğini belirterek, “SEDAŞ en az 2 fatura olmadan elektrik kesintisi yapamaz. Olursa haber verin” dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs