Vali ve Milletvekili kazanbaşı yaptı!

Karaman Baba mesiresinde Hıdrellez şenliği


Ali ARICI Ali ARICI

Karaman Mahallesi ‘İkinci Hıdrellez Şenliği’ Karaman Baba mesire yerinde düzenlenen büyük bir organizasyonla kutlandı.

Karaman Mahalle Muhtarı Mustafa Çalık, ilkini geçen yıl düzenledikleri etkinliği artık geleneksel hale getirdiklerini belirterek, bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinliğin bölge halkı için büyük bir motivasyon olduğunu söyledi.

Karaman Mahalle Muhtarlığı’nın bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği 6 Mayıs Hıdrellez etkinliği büyük bir şölene dönüştü. Oldukça zengin bir program içeren etkinlikte bölge halkı ve çevreden büyük katılım sağlandı.

İkinci Hıdrellez Şenliği’nde kent protokolü de katılarak ilgi gösterdi. Sakarya AK Parti Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, İl Müftüsü Sinan Cihan, siyasi parti temsilcileri, bölgedeki eğitim kuruluşları ile çok sayıda davetli katıldı.

Zengin Programda Halk Doyasıya Eğlendi

Sabah 10.00’da çocuklara yönelik palyaço gösterileri ile başlayan programda, herkese pıt pıt mısır, balon, tarihî Osmanlı macunu, pamuk helva ve Çaykur tırının çay ikramı gün boyu sürerken, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı yaptığı gösteriler halkı coşturdu. Programda Karaman mahallesi ev hanımlarının el işi satışı ve sergisi devam ederken, Hacivat-Karagöz oyunları ve dağıtılan hediyeler büyük küçük herkesin ilgisini çekti.
Başta Sakarya Valisi olmak üzere protokol üyeleri ve davetliler Karaman Baba Türbesi’ni ziyaret ederek, Cuma namazını buradaki camiide kıldı.

Hıdrellez Şenlikleri Kaynaşma Vesilesi

Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık, kürsüye gelerek yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin halk için birer kaynaşma vesilesi ve moral kaynağı olduğunu vurgulayarak etkinlğin her yıl düzenleneceğini hatırlattı. Muhtar Çalık, “Başta sayın Valimiz olmak üzere etkinliğimize katılan tüm idarecilerimiz, Karaman halkı ve değerli misafirlerimizin gösterdiği ilgiye çok teşekkür ediyorum. Manevi değerlerimiz ve geleneklerimizi bu vesilelerle yaşatarak halkımızın daha mutlu ve huzurlu olması tek dileğimiz. Bu etkinlikler, içimizi aydınlatan baharı karşılamanın sevinci ve halkın birbirleriyle kaynaşması için güzel birer fırsattır. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve desteklerini esirgemeyen tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Dişli kutladı

Etkinliğe katılan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, yaptığı konuşmada, Karaman Muhtarlığı’nın geleneksel hale getirdiği bu etkinliğin halk için çok önemli bir sosyal aktivite olduğunu belirterek, “Artık muhtarlıklarımız da bir belediye gibi çalışıyor. Bu organizasyonu düzenleyen Karaman Muhtarlığımızı tebrik ediyorum. Çok önemli bir sosyal hizmeti yerine getiriyor” diye konuştu.

Vali ve Milletvekilinden Etli Pilav Servisi

Kur'an-ı Kerim ve ilahiler eşliğinde devam eden Hıdrellez etkinliği çerçevesinde, etli pilav ve helva ikramı renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyu halka ikram edilen yemeğin ilk servisini Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Ak Parti Milletvekili Şaban Dişli yaptı. Kepçeleri alarak kazanların başına geçen Vali ve Milletvekili, kuyruğa giren herkese uzun süre yemek dağıttı.

Mesire Alanı Rengarek Oldu

Sabah saatlerinde kapalı ve serin hava öğleden sonra yerini ılık ve güneşli bir havaya bırakması ile Karaman Baba mesire yeri cıvıl cıvıl oldu. Karaman Muhtarı Mustafa Çalık, organizasyonun eksiksiz ve hatasız olması için gün boyu koşutururken tüm konuklarla ilgilenmeyi ihmal etmedi. Göz alıcı renklere bürünen palyaçolar çocuklarla oyun oynarken, gün boyu süren şenliklerde küçükler kadar yaşlılar da eğlendi. Etkinlik güzel bir finalle sona ererken, bir 6 Mayıs Hıdrellez günü daha hafızalarda güzel ve utulmayacak anı olarak kaldı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs