SASTOP 104. oturumda AK Parti’yi ağırladı

SASTOP’un “Seçim Gündemi” toplantıları ilgi gördü
Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP) 104'üncü oturumunu Adalet ve Kalkınma Partisi (AKParti) temsilcileri ile Büyükakten Kültür merkezinde (BKM) gerçekleştirdi.

Bu haftaki konuk AKPARTİ’yi, Milletvekili adayları Ayhan Sefer Üstün, Ender Serbas ile İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri temsil ettiler.

SASTOP’un bu toplantısına, Kent Konseyi Başkanı Arif Aruca ve AK Parti Adapazar ilçe Başkanı Mutlu Işıksu, Kent Konseyi Gençlik meclisi üyesi Ercan İnanöz, Alifuatpaşa AFC Yüksek Okulu Dernek Başkanı Tahsin Kazdal, Başkan Yardımcısı Erol Atalay ve Alifuatpaşa eşrafından Eczacı Sabati Koçhisar katıldı.

SASTOP oturum başkanlığını yapan AB Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Av. Önder Döker, SAü . Geliştirme ve Destekleme Vakfı Başkanı Yusuf Mahmutoğlu, KanserDer Başkanı Nihal Akar ve AB Derneği YK Mali Koordinatörü ve Trafik Müfettişleri Odası Başkanı Oktay Ertem, Tabipler Odası Başkanı Dr. Dursun Bostancı, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, SAGİAD temsilcisi Demirali Bayraktar, Folkart Başkanı Sinan Çileli, Lions Derneği Başkanı Mehmet Yaman, Ln. Derneği GD. Başkanı Erdal Başer, Elektrikçiler Odası Temsilcisi Barbaros Akyüz, Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Eğitimci ve AB Derneği Y. Kurulu üyesi Rotary GD. başkanı Yüksel Büyükakten, İnsan Hakları Derneği Başkanı Neslin Gümüş, Geyve Boğazı ve Akıncılar Köyü Koruma Derneği Başkanı Kamuran Tan, Şeker-İş sendikası Başkanı Oğuz Kalay, SASİAD Başkanı Hasan Çelebi, Kızılay Derneği Başkanı Ahmet İşgüzar bir çok oda ve dernek başkanının temsilcileri ile basın mensupları katıldılar.
 
Serbes: “Her zaman uzlaşmacı olduk”

SASTOP toplantı yönetmeni Sinan Çileli’nin platformun gerçekleştirdiği 43 çalışmadan örnekler sunan bir barkovizyon gösterisinin ardından AkParti Milletvekili adayları söz aldı. AKParti Millet Vekili adayı Ender Serbes toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin ülke yönetiminde her zaman ortak akıla önem verdiğini belirterek, sorunların çözümü ve tespiti noktasında sivil toplum kuruluşları ile bir çok platformda bir araya geldiklerini söyledi. Serbes, “AK Parti hükümeti, sorunların tespiti ve çözümü noktasında her zaman uzlaşmacı bir tavır sergilemiştir. 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ardından bu anlayış artarak devam edecektir” diye konuştu.

Yeni Anayasa özlemi

AKParti’nin ülke ve Sakarya için ortaya koyduğu projeleri gündeme taşıyan TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili ve AKParti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, toplantıda söz aldığı konuşmada; 8,5 yıllık iktidarları döneminde eğitimden sağlığa, tarımdan, ekonomiye her alanda büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Ayhan Sefer Üstün, AKParti’nin 12 Haziran yerel seçimlerinde tek başına iktidar olarak yeni anayasayı şekillendireceklerini ifade etti. Üstün, “Her vatandaşın özlemi olan, sivil, demokratik, özgürlüklerden yana kısa ve anlaşılır bir anayasayı oluşturacağız” diye konuştu.

“Demirağlarla öreceğiz ana yurdu baştan”

Sakarya'ya yapılan ve yapılacak yatırımlardan örnekler veren Ayhan Sefer Üstün, ülkeyi yeniden ‘demirağlarla örecek’ büyük demiryolu projesi hakkında bilgi verirken, Arifiye-Karasu-Zonguldak demiryolu hatlarının projesinin başlatıldığını belirtti. Projeyle ilgili şantiyenin ise Ferizli’de konuşlanarak faaliyete başladığını söyleyen Üstün, projeye 580 milyon lira ayrıldığını da kaydetti. 2023 yılına kadar tüm Türkiye’ye’ye hızlı trenlerin geleceğini vurgulayan Ayhan Sefer Üstün, toplam 5000 km hızlı tren hattı planlandığını ve Erzurum - Adana arası gidiş gelişli olmak üzere saatteki hızı 280 km'ye varan hızlı trenlerin hizmet vereceğini söyledi

TÜVASAŞ gerçeği

Sakarya’nın ana kuruluşları arasında yer alan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ)’ın kapatılacağı, üretim yapmayacağı yolunda üretilen sözlerin inandırıcılığı olmadığını vurgulayan Ayhan Sefer Üstün, 3'lü set ve yakında 4'lü set olmak üzere ilk yerli trenin TÜVASAŞ’da üretildiğini hatırlatarak, 140 km hıza sahip, son derece konforlu yerli dizel trenin AR-GE çalışmalarını tamamlandığını ve üretim sahasının da Sakarya’da olacağını ifade etti. Diğer yandan Arifiye’re üretilen ilk millî tankın da test sürüşlerinin yapılacağını belirten Üstün, “Sakarya'daki bu gelişmeler karşısında, taş üstüne taş koymayanların ses daha çok çıkıyor” diye konuştu.

Sorunlar dile getirildi

AKParti İl Başkan Recep Uncuoğlu SASTOP’un düzenlediği toplantılar ve ortaya koyduğu çalışmaların Sakarya’ya önemli katkı yaptığını belirterek, bu davet için SASTOP yönetimene teşekkür etti.
Toplam 4 saat süren toplantıda Ayhan Sefer Üstün katılımcıların Sakarya’nın sorunları ile ilgili dile getirdiği soruları da yanıtlladı.

SASTOP başkanlarından Oktay Ertem ile Alifuatpaşa Sivil İnisiyatif Platformu adına beldelerinin ilçe olma talebini ileten Alifuatpaşa temsilcileri Tahsin Kazdal, Erol Atalay ve Sabati Koçhisar, Geyve boğazının incisi, tarihî şahsiyeti kucaklayan Alifuatpaşa beldemizin İlçe olmasına destek verir misiniz? sorusunu yöneltti. Milletvekili adayları, ilgili yasanın gündeme geleceği süreçte Alifuatpaşa isminin yaşaması için bu konuda gereken herşeyi yapmaya hazır olduklarını belirttiler.

Toplantı sonunda genel bir değerlendirme yapan oturum Başkanı Av. Önder Döker Sakarya Sivil Toplum Platformu adına adaylara çalışmalarında başarılar diledi.

Sakarya Haber Ajansı

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs