Dişli Muhtarlarla bir araya geldi

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Adapazarı Belediyesi tarafından organize edilen yemek ile Elegand Cafe’de muhtarlarla bir araya geldi.


Ali ARICI Ali ARICI

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Adapazarı Belediyesi tarafından organize edilen yemek ile Elegand Cafe’de muhtarlarla bir araya geldi. AK Parti Hükümeti ile ülkeye verilen 9 yıllık hizmet ve yatırımları anlatan Dişli, daha güçlü bir Türkiye için partisine destek istedi.
Bütçe fazla verdi.
 
Başbakan Erdoğan’ın, “Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayın” sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Milletvekili Şaban Dişli, “Bölgesinde lider olan bir ülkenin liderine, bu defalık particilik adına değil, Türkiyecilik adına destek verin. Bu coğrafyanın geleceği açısından da bu seçim çok önemli” dedi.
 
9 yılda hayatın her alanında büyük mesafeler alındığının da altını çizen Milletvekili Dişli, “Sağlık, ulaşım, güvenlik, yargı, haberleşme saymakla bitiremeyeceğim çok büyük yatırımlar yaptık. Bugün telekominikasyon, internet ağında Avrupa’nın en iyisiyiz. Havayolunda çok önemli mesafeler kat ettik. Bugün dünya’da 960 noktaya uçuyoruz. 23 yıldır ilk defa merkezi bütçe fazla geldi. Bunlar bu ülkenin iyi yönetilmesiyle olan şeyler. Bizim çok iyi bir liderimiz ve yöneticimiz var” şeklinde konuştu.
 
“Biz Sakarya sadece 139 yeni okul, 4196 yeni derslik yapmışız” diyen Milletvekili Dişli, sözlerine şöyle devam etti.
 
Tüm çocuklarımızı barakalardan kurtarıp, modern okullara yerleştirdik. Bunları tek başımıza yapmadık tabi, bir çoğunu eğitime destek projeleriyle de gerçekleştirdik. Birçok baraj seviyesinde göletler yaptık. Örneğin Taraklı’da yaptığımız gölet ile orman yangınlarına anında müdahale edebildiğimiz gibi, 19 köyün sulama sorununu da çözmüş olduk. Balıklaya Barajı, çok büyük bir yatırım ve Sakarya’nın su sorununu ortadan kaldıracak. Sakarya nehri üzerinde yapılacak olan 5-6 hidroelektrik santrali projesi var. Bütün bunlar enerji açığımızı kapatmaya yönelik büyük yatırımlar.

Güçlü Türkiye olabilmek için güçlü ekonomi şart, güçlü ordu şart, güçlü haberleşme şart. Ve bunları koordineli, halkının, bölgesinin yararına yönetecek güçlü bir lider şart. Bizim ülkemizin güçlü bir lideri de var. Bunu biz değil tüm coğrafya, tüm dünya söylüyor. Alt gelir gruplarının çocuklarının eğitim masraflarını karşılıyoruz. Annelerimize çocukları için eğitim katkı payı ödüyoruz. Sağlıkta genel sigorta kapsamını o kadar genişlettik ki, 18 yaşa kadar olan çocuklarımız devlet tarafından sigortalı. Aile hekimliği geldi. Aile hekiminize müracaat ettiğinizden itibaren sizin tüm sağlık bilgileriniz aile hekiminiz tarafından kayıt altına alınıyor. Doktora gittiğinizde tek tuş ile doktor sizinle ilgili tüm bilgilere ulaşabiliyor. Bu konuda muhtarlarımdan vatandaşları bilgilendirmenizi istiyorum. Aile hekimliğinin önemini mutlaka anlatın ve herkes aile hekimini öğrensin.”
Hayatın her alanında Türkiye’nin büyük mesafeler kat ettiğinin yeniden altını çizen Milletvekili Dişli, Türkiye’nin 2023 vizyonuna hazır olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’de, belediye hizmetleri hakkında bilgi verirken, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem’de, muhtarların sorunlarını dile getirdi. 5 Haziran’da ilimize gelecek olan Başbakan Erdoğan ile görüşme talebinde bulunan Dernek Başkanı Erdem, “Muhtarların sorunlarını bir dosya halinde Başbakanımız’a sunmak istiyoruz. Eğer 5 Haziran’da görüşme imkanımız olmaz ise biz Federasyon olarak da çok geniş kapsamlı bir toplantı düşünüyoruz. 81 ilin muhtarlar derneği başkanı ile bir araya geleceğimiz bu toplantıyı Sakarya’da yapmak ve Başbakanımız’ı da davet etmek istiyoruz. Bize bu konuda yardımcı olun” dedi.
 
Milletvekili Şaban Dişli, konuyu Başbakan’a ileteceğini ve mutlaka bir görüşme ayarlayacağını söyledi.

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs