Dün akşam Ay tutuldu

Bu kadar uzun süreli bir ay tutulması, en son 2000 yılı Temmuz ayında gerçekleşti.
Editör Editör

Tutulma sırasında Ay'ın konumları şöyle oldu:

Saat 20.24 Ay'ın dünyanın yarı gölge konisi içine girmesi, 21.22 Parçalı Tutulma başlangıcı, 22.22 Tam Tutulma başlangıcı, 23.12 Tam Tutulma ortası, 00.02 Tam Tutulma sona ermesi, 01.02 Parçalı Tutulmasının sona ermesi ve 02.00 Ay'ın Dünyanın yarı gölge konisinden çıkışı gerçekleşti.

ÇÖMÜ'DE HALK GÜNÜ

Yılın ilk ay tutulması dolayısıyla, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı Ulupınar Gözlemevi'nde "Halk Günü" düzenleniyor.

Ay tutulması nasıl oluyor?

Tam Ay tutulması, Dünya’nın Güneş ışınlarının erişmesini engellediği bölgeye Ay’ın girmesi sonucu oluşuyor. Ay, karanlık bölgede ilerledikçe, rengi gümüşten turuncuya ve sonrasında kırmızıya dönüyor.

Bu süreçte, sadece kırmızı Güneş ışınlarının Ay’a ulaşabilmesi nedeniyle, Ay ürkütücü ve bir o kadar etkileyici bir görünüm kazanıyor.

Ancak Ay’ın siluetinin nasıl olacağını kestirmek zor. Bunun nedeni, tam Ay tutulması esnasında atmosferde ne kadar toz veya bulut olacağının bilinmemesi.

Bir sonraki Ay tutulması Aralık ayında
Bir sonraki Ay tutulması, 10 Aralık’ta gerçekleşecek.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs