Tuzla Mahallesi Yaylası’nda Hayır Pilavı

Taraklı İlçesinin TUZLA Mahallesi, geleneksel hayır pilavını gerçekleştirdi.
Editör Editör

Geleneksel hale gelen hayır pilavı yapımları, Ramazan-ı Şerif Bayramı yoğunluğundan çıkan Geyve ve yöresi insanı stres atmak ve güzel yayla havasını teneffüs etmek için Tuzla Mahallesi’nde yapılan Hayır Pilavı etkinliğinde buluştu.

Taraklı ve Geyve Mahallelerinde yapılan, gelenek hale gelen bir kültür ve yaşam mirası, birlik beraberlik ve kaynaşmayı pekiştiren hayır pilavlarına ilgiyi artırıyor. Taraklı Tuzla Mahallesinde her yıl yapılan Geleneksel Hayır Pilavı cemiyetinin yapıldığı Tuzla yaylası adeta panayır havasına büründü.

Yöre kültürlerinden olup yaylaları tanıtma amaçlı yapılan, Geyve ve Taraklı İlçelerinin mahallelerinde uzun yıllardır uygulanan “Hayır Pilavı”na TUZLA Mahallesi ev sahipliği yaptı.

Zor koşullarda yapıldığını ifade ettikleri yayla – mahalle arası yolun tozlu ve bir bölümünün de çakıllı olması nedeni ile kendi araçları ile yaylaya gelen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Çıkamadıkları yolun bir bölümünü yaya olarak tamamladı. Umarız ki, İlimizin diğer ilçe mahallelerinde gördüğümüz yoğun hizmet anlayışından bu yörelerimizde en kısa sürede payına düşeni alır.

Yöre ustaları tarafından hazırlanan 15 kazan etli bulgur pilavını konuklara, kendi aralarında organize olarak konuklarının rahat etmesini sağlayan gençler dağıttı ve bir sorun olmaması için yoğun çaba gösterdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında öğle namazı birlikte kılındı.

Ramazan ayı münasebetiyle 1 aydır yapılamayan hayır pilavları Tuzla Köyü ile yeniden başladı. 15 kazanda 3 bin kişilik pilav hazırlandı. Hayır pilavına Geyve, Pamukova, Göynük, Taraklı civar yerleşkelerden çok sayıda misafir katıldı. Pilav öncesi Kuran-ı Kerim tilavet edilip, Mevlüdü Şerif okundu. Kılınan Öğle Namazını müteakiben, etli nohutlu pilav ile ayran ikramı yufka ile birlikte yapıldı.

Hayır Pilavını yapan Tuzla Mahallesi sakinleri, birlik beraberliği yaşamak, yaşatmak, gelenek ve kültüre sahip çıkabilmek adına yapılan hayır pilavı etkinliğine katılan tüm komşu köylere, dostlara ve misafirlere teşekkür etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs