Sanayi Esnafından Tepki

Sanayi sitesi esnafları dükkanlarını mühürletmemek için sanayi girişini araçlarla kapatarak toplandı.
Editör Editör
Geyve Belediyesi’nin İnciksuyu Mahallesi Şeyh Edebali Sokakta bulunan Sanayi Sitesi içerisindeki ruhsatsız iş yerlerine istinaden 1 Mart 2011 tarihli almış olduğu Encümen kararını uygulamak için Geyve Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri ruhsatsız çalışan iş yerlerini mühürlemek için gittiklerinde eylemle karşılaştılar.

Zabıtaların sanayiye girmelerini engelleyen öfkeli kalabalık AK Parti İlçe Başkanının gelmesini istediler. Bu sıkıntıların AK Parti İlçe Başkanı Muhittin Irmak’ tan kaynaklandığını belirten kalabalık dükkanlarımızın mühürlenmesine müsade etmeyeceğiz dediler. 

İlçe Emniyet Müdürü Şaban Doğan’ın ikna çalışmaları sonuç vermedi.
Geyve Esnaf Odaları Başkanı İsmail Bulur: “ Belediye encümen kararını uygulamasında haklı. Yanlışı ise sabah esnaflara bugün dükkanlarınızı kapatıyorum demesi hatalı. Geyve Belediyesi her esnafa tebliğat gönderip mühürlemek için süre verseydi herhangi bir sorun yaşanmazdı” dedi.

Küçük Sanayi Başkanı Hasan Bilen: “ Eğer biz 2003 yılından 2005 yılına kadar işyeri açma ruhsatı almış olsaydık bunu kimse bozamazdı. 2005 yılında bizim projemizin süresi doldu. 2008 de çıkan kanuna göre bu tür iş yerleri için tekrar projelendirip onay çıkması gerekiyor. Bu onayın çıkması içinde tekrar proje çizdirmemiz gerekiyor.

Bizi sıkıntıya sokan 2003 yılındaki yönetimin bu ruhsatları almaması. Arkadaşlarla dün belediye Başkanı Murat Kaya’ya giderek sıkıntımızı söyledik. Belediye başkanı bize destek sözü verdi. Bizler eski döneme ait sigorta borçlarımızı ödemiş olsaydık proje çizdirmek için hiçbir engelimiz olmayacaktı.

Şuan sanayide arkadaşlar Bin’er lira ödemiş olsa borçlarımızı kapatıp ruhsat işini hızlandıracağız. Tüm bu sıkıntılar kimsenin para ödememesinden kaynaklanıyor."dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs