İHO’dan Anneler Günü

Geyve İmam-Hatip Ortaokulu Anneler Günü Kahvaltı programı yaptı.
Editör Editör

İmam-Hatip Ortaokulu Anneler Günü kahvaltı programına; İlçe Kaymakamı İlyas Memiş ile eşi, İl MEM Yard. Alaattin Dişli, İlçe MEM Mehmet Doğan, ME Şube Müdürü Aydın Bal, okul yöneticileri, anneler, veliler ile davetliler katıldı.

Program; Kur’an-ı Kerim tilaveti ile açıldı. Günün anlam ve önemini belirten okul müdürü Ahmet Erol’un konuşmasını, 6/D sınıfından Ahsen Özgül “Annemin Namazları” şiiri, Okul İlahi Korosu tarafından ilahilerin okunması, 6/D sınıfından İrem Yağmur Gürsu “Annem”şiirini, 6/D sınıfı öğrencisi Şevval Gül “Ana Öğüdü”şiirinin yorumlaması ile Anne konulu skeç ve kapanış ile son buldu. Öğrenciler annelere gül hediye etti.

Geyve Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Erol yaptığı konuşmada: “Kur’an-ı Kerim’de: “Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!”bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. Onlara merhamet ederek tevazu kanadını indir ve de ki: “Rabbim! Tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi sen de onlara acı.”

Allah(C.C.)’ın rızası ana-babanın rızasında, Allah’ın gazabı da ana-babanın gazabındadır.

Tm annelerimizin, anne adaylarının anne şefkati ile yavrularını kucaklayanların, anne şefkati ile başkalarının çocuklarını bağrına basanların, yüreği anne olanların, vicdanları anne olanların Anneler Günü kutlu olsun. 

Değerli veliler; bizler merhamet medeniyetinin çocuklarıyız. Hayatımız da ne zaman bir yol ayrımına gelsek tercihimizi hep yüreği nasır tutmuşların yönüne yaptık ve yapmak zorundayız. Binbir meşakkatle yetiştirdiğiniz evlatlarınız şimdi bize emanet.

Biliyor ve inanıyoruz ki alın teri ile yürek teri ile yetiştirme çabası içerisinde olan öğretmenlere sahibiz. Gerek ümmetin gerek ülkemizin kalkınmasında alın teri kadar belki daha fazla beyin teri dökecek, içinde yaşadığı toplumlara ufuk açacak gençler yetiştirme çabasındayız. 

Biz Geyve İmam-Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimizin yürek coğrafyasının sınırları dünyada son Müslümanın yaşadığı yerden başlasın istiyoruz. Duamız ve çabamız bunun için.

Geyve İmam-Hatip Ortaokulu olarak ülkemize önderlik yapacak, bu güzel ülkeyi geleceğe taşıyacak, takip edilecek izler bırakacak bir nesil yetiştirme çabasındayız.

Değerli annelerimiz; dünyada iki insan başkasını asla kıskanmaz. Bunlardan biri anne ve baba çocuklarının başarısını kıskanmaz gurur duyar bir diğeri de öğretmenlerdir. Onlar herkesin çocuğunu kendi çocukları gibi gören merhamet timsali insanlardır.”şeklinde konuştu.

Gelen misafirlere bol içerikli kahvaltı ile çay ikramı yapıldı.

Programın sunumunu; Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kezban Coşkun ile Geyve İmam-Hatip Ortaokulu 6/D sınıfı öğrencisi İkbal Çakır yaptı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs