Tarih ve Doğa Cenneti Geyve'de Bağ Bozumu başladı

Düşmana geçit vermeyen Tarih ve doğa Cenneti Geyve ve köylerinde bağbozumu başladı.

Editör Editör

Tarihi doğasıyla meşhur olduğu gibi yetiştirdiği meyveleri ve lezzetli üzümleriyle de tanınmış olan Geyve İlçemiz ile köylerinde bağ bozumu başladı.

Bu seneki verimin güzel ve kaliteli olmasından memnun olan üreticiler verimden sevinçli lakin kooperatifleşme ile hal binası olmayışından üzgünler.

Üzüm yetiştiricisi Şaban Yiğit; GEYVE HABER Muhabirimize "Önceleri Avrupa ülkelerinden (Almanya ve Bulgaristan gibi)TIR larla üzüm almağa gelirlerdi. Yani ürünümüz ihraç olurdu. Fakat nedense bu ihraçtan sonraları vazgeçtiler.

Hal binamız ve kooperatifimiz olmayınca ürünümüzü kendimiz böyle toplayıp yol kenarında 1.5-2TL den pazarlamağa çalışıyoruz. D-100 karayolu üzerine kurulmuş olan hal kontrol noktasından dolayı tüccar gelip ürünümüzü almak istemiyor. Yaptığımız zirai mücadele ve amele parasını çıkarmamız mümkün değil.

Meşhur olan siyah üzümlerimizden çok kaliteli pekmez üretiyoruz. Pişirmek için altında odun yakmamız gerekiyor. Bundan dolayı pekmez pahalıya mal oluyor. Kalan bazı üzümlerdende sirke yapıyoruz. Aslında siyah üzümler sofralık olarak daha güzel oluyor.

Yetkililerden sorunumuza biran önce çare bulmaları için çağrıda bulunuyoruz. Çözümü onlar bulacaklar."şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs