Kurbanlıklar El Yakıyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber Hayvan Pazarı'na getirilen kurbanlıklara el sürülmüyor.

Editör Editör

Bayrama birkaç gün kala pazara çıkarılan büyük ve küçükbaş hayvanlar tutanların elini yakıyor. 

Büyükbaş hayvanlar 4 Bin 500 TL ve 10 Bin TL arası olurken küçükbaş hayvanları 500 TL ile Bin 200 TL arasında satışa arz edildi.

Geyve İlçesinde de, her yerde olduğu gibi kurban bayramı hazırlıkları devam ediyor. Özellikle yeni yapılan Hayvan Pazarı denen yerde kurulan pazarda büyük ve küçükbaş hayvanlar alıcılara sunuldular.

Koç ve koyunlar 700–Bin 200 TL arasında, teke ve keçiler600–900 TL arasında, büyükbaş hayvanlar 4 Bin 500–10 Bin TL ve üzerinde fiyatlarda satışa sunuldular. 

Özellikle satıcı ve alıcıların el ele tutuşarak kollarını aşağı yukarı hızla sallayarak yaptıkları pazarlıklar çevrede bulunanlarında olaya katılmaları ile tam bir seyirlik oyuna dönüşüyor.

Fakat bu gösteride satışın olmazsa olmazı tabiî ki. Pazarın kalabalık olması, bir başka iş koluna da şans tanıyor. Bunlar, acıkanların vazgeçilmezi olan köfteci ve simitçiler.

Bayramlıklarını alan anneler, bayramlık seçen ablalarda da bayram heyecanı var. 

Kurban Bayramının en çok kullanılan araçları olan boy boy bıçakların satışa sunulması, elde mevcut olan bıçakların bilenmesi ile beraber her evde ve herkeste yaklaşan kurban bayramının tatlı telaşı gözlerden kaçmıyor. 

Veteriner hekim Recai Kara’da hayvan pazarını gezerek denetlemede bulundu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs