Eğitim-Bir Sen'den kutlama

Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız , gencecik öğretmenlerimiz, terör olaylarında şehit olan Mehmetçiklerimiz ve Polislerimiz nedeni ile en buruk öğretmenler günlerimizden birini daha kutluyoruz.
Editör Editör

Gönlümüz buruk, kalbimiz kırık. Terör bölgelerine, en ücra mezralara giden bizleriz. Depremlerde ölen bizleriz, teröre güvenlik güçlerinden sonra en fazla şehit veren bizleriz ,kaçırılan rehin alınan bizleriz...Çalıştığı yeri elinde süpürge ile süpüren, boyayan, sobaları yakan bizleriz.
Bizler her türlü olumsuzluklara rağmen görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Güzel yurdumuzun en ücra köşelerinde şanlı bayrağımızı dalgalandırıyoruz, dalgalandırmaya da devam edeceğiz.
Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri etkinliği hep övmüştür. Yeni Türkiye'nin kurulmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." Sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde ifade etmiştir.Yıl 1923... TBMM'de milletvekillerinin maaşları düzenlenecek...
Atatürk'e soruyorlar; "Sayın başkanım vekil maaşları ne olsun?"
M.Kemal Atatürk şöyle diyor : "Öğretmen maaşlarını geçmesin."
Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Hz. Ali: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. ” diyor. Bizler kimseden kölelik istemiyoruz. İstediğimiz sadece biraz saygı ve emeğimizin karşılığı.
 Bizler Eğitim-Bir Sen olarak öğretmenlerimizin sorunlarını ve sıkıntılarını, meşruzeminlerde , her platformda her ortamda dile getirmekte ve çözüm önerileri sunmaktayız.
666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “eşit işe eşit ücret” anlayışı çerçevesinde ek ödeme oranlarında düzenleme yapılmıştır. Eşit işe eşit ücret, sendikamızın yüksek sesle dile getirdiği bir talep olmuş ve 2010 Yılı Toplu Görüşmelerine Yetkili Konfederasyon olarak katılan Memur-Sen’ in teklifi ile Toplu Görüşme Tutanağında imza altına alınmıştır.

 666 sayılı KHK ile yapılan düzenleme kısmen olumlu olsa da, kapsayıcı olmamıştır. Bu düzenlemede daire başkanları ve daha üst düzey yöneticilere fazla ücret öngörülerek ücret dengesizliği artırılmış, farklı kamu kurumlarında olan personelin ek ödeme oranlarında kısmen iyileştirme yapılmış, öğretmenler ve öğretim elemanlarının ek ödeme oranlarında ise artış yapılmamıştır.
Eğitimciler, maalesef sadece 24 Kasım’da hatırlanmakta, o güne has bir ifadeyle, “Öğretmenlerin emeğinin karşılığını ödeyemeyiz. Öğretmenlik kutsal bir meslektir” denilmektedir. Ama söylemlerin bu düzenlemede karşılık bulmadığını görüyoruz. Bir kısım kamu çalışanının ücretinde iyileştirme yapılırken, eğitim çalışanlarının kapsam dışında bırakılmasını, öğretmenlerin en düşük aylık alan kamu çalışanı pozisyonuna düşürülmesini, “öğretmenliğin bir gönül işi olduğu”, “dışarıda çok sayıda öğretmen adayı bulunduğu” ve “üç ay tatil yaptıkları” anlayışıyla mevcuda rıza göstermeye zorlanmamızı asla kabul etmiyor ve bu gibi söylemlere karnımızın tok olduğunu belirtmek istiyoruz.
Öğretmenlere ve öğretim elemanlarına ek ödeme konusunda genel başkanımız Sayın Ahmet GÜNDOĞDU, Çalışma bakanımız Sayın Faruk ÇELİK ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer DİNÇER ile görüşmüştür. Çalışma bakanımızFaruk Çelik, ek ödeme konusunu Bakanlar Kurulu’na taşıyacağım ve elimden geleni yapacağım demiştir.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, konunun kendilerinin de gündeminde olduğunu, Bakanlık olarak konuya duyarlı olduklarını belirterek, “Sendika ve konfederasyon olarak, bu konudaki duyarlılığınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Ek ödemelerdeki bu sorunun ortadan kaldırılması, bizlerin de gündemindedir. Sorun en kısa sürede giderilecektir.” şeklinde konuşmuştur.
Eğitim-Bir-Sen olarak, Toplu Sözleşme masasında da önceliğimiz, öğretmen ve öğretim elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi olacaktır. Önümüzdeki dönemde eğitim çalışanlarının yapılan iyileştirmelerden ve ülkenin ekonomik büyümesinden pay almaları ve ücretlerindeki dengesizliğin giderilerek, eğitimciye yakışır statü ve hak ettikleri toplumsal saygınlığa kavuşmaları için mücadelemize yoğun bir şekilde devam edeceğiz.
Saygıdeğer öğretmen arkadaşlarım!
Ne kadar üzgün olsakta gün bizim günümüz Ben depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimize,şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır, Onların yerine Van’da göreve başlayan öğretmenlerimize üstün başarılar diliyorum.
Günümüz kutlu olsun.
Alaettin BALCI
Eğitim- Bir Sen Geyve
Temsilciliği Başkanı

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs