AK Parti Alifuatpaşa Belde Teşkilatı kongresi yapıldı

AK Parti Alifuatpaşa beldesi başkanlığına Yusuf Besen seçildi.
Editör Editör

AK Parti 2. Olağan Alifuatpaşa Beldesi Kongresi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda tek liste ile seçime giren Yusuf Besen’in listesi kazandı.

Alifuat Cebesoy Parkı Sosyal tesislerinde yapılan AK Parti Alifuatpaşa Belde Kongresi'ne; AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Başkan yardımcısı Erdoğan Demirci, Geyve İlçe Başkanı Muhittin Irmak, Pamukova İlçe Başkanı Muhittin Akın, Akyazı İlçe Başkanı Nail Kahveci, Adapazarı Belediye Başkan vekili Erol Aydın, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık, AK Parti Alifuatpaşa Kadın Kolları başkanı Medine Titiz ve yönetim kurulu üyeleri, , Pamukova il genel meclisi üyeleri Hüseyin Şen, Ali Hira il, ilçe, belde teşkilat yönetimi ve üyeleri ile çok sayıda partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Divan Başkanlığına Neşet Çakır, Başkan Yardımcılığına Selami Çolak, katip üyeliklere de Medine Titiz, Sedat Aydemir ve Mehmet Yılmaz seçildi.

Kongrede Alifuatpaşa Belde Başkanı İsmail Demir, görevi Yusuf Besen’e devretti. Faaliyet Raporları belde gençlik başkanı Selçuk Yıldız tarafından okundu.

Daha sonra Belde Başkanı İsmail Demir Alifuatpaşayı ellerinden geldiği kadar en iyi yerlere getirmek için tüm arkadaşlarla çalıştıklarını belirtti. Demir, “Tüzük gereği ben de bu görevi arkadaşım Yusuf Besen’e devrediyorum” dedi.


AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu: “Teşkilatımız kurulduğundan bu güne görev yapmış, gönül vermiş her vesileyle destek olmuş her kademede emekleri geçmiş bütün gönül dostlarıyla istişareler yapılsın. Bizim siyaset anlayışımıza yakışan görev anlayışımıza yakışan bir şekilde kongrelerimiz sürüyor. Bu gün Alifuatpaşa’da böylesine coşkulu katılımla kongremizi icra ediyoruz.

Bundan önceki arkadaşımıza yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür eder, yeni seçilen arkadaşlara da çalışmalarında başarılar diliyorum. Alifuatpaşa’da oluşturulan ilçe platformu Alifuatpaşa’nın sinerjisini çok güzel ortaya koydular. Alifuatpaşa’nın ilçe olması için bu tarihi beldemizi gerekli mercilere giderek tüm imkanlarımızı seferber ederek aktaracağız." diye konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik: "bu parti ilk kurulduğunda Karanlıktan Aydınlığa sloganı ile işe başladı.Ülkede başbakanla Cumhurbaşkanı birlikte otururken kitap atılıyordu. Milli Güvenlik Kurulu toplandığında şimdi ne olacak diye tedirginlik vardı. Hastanede tedavi görüyorsunuz bedelini ödeyemediğiniz için rehin kalıyorsunuz. Her eczaneden ilaç alamıyorsunuz. Hafızanızı yoklayın hatırlayacaksınız.

Ülke yatırımlarıyla imkanlarıyla uluslar arası camiadaki varlığıyla sıfıra düşmüştü. O dönemde başbakan 70 sente muhtacız diyordu. Bu gün gelinen noktaya baktığımızda dünyanın yatırım yapılabilir en iyi ülkelerinden biri olduk." Diyen Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: " 

Karanlıktan, aydınlığa
AK Parti iktidarıyla Karanlıktan Aydınlığa çıkmıştır. Birlik ve güven oluşarak milletin partisi, birliğin adresi olduk. Milletin taleplerini yerine getirmek için her kademede sağlamaya çalışıyoruz. Meslek lisesi mezunlarını vuran katsayı adaletsizliği vardı. Bundan böyle kat sayı kaldırılarak eşitlik sağlandı." dedi.

Eski İl genel meclis üyesi İrfan Yıldız’ın milletvekili Çelik’e sizden Alifuatpaşa’nın ilçe olması için hep birlikteyiz arkadaşlar demenizi istiyoruz sorusu üzerine Milletvekili Hasan Ali Çelik: " İlçe konusu benim yapacağım bir iş değil. Bu konu parlamentoda bir kanun olacak ki o konuda sayın başbakanımız, içişleri bakanımız ilgililerin onayıyla sağlayabiliriz. O konu gündeme geldiğinde elbette değerlendireceğiz. Usule uyup gayretimiz katkımız bu doğrultuda olacak." dedi.


Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya: “ biz Geyve ve Alifuatpaşa olarak iyi bir ekiple yola çıktık. Bu makamlar gelip geçici. Alifuatpaşa belediyesi çalışmalarından memnunuz. Alifuatpaşa ilçe olmakla alakalı faaliyetleri var. En yakın zamanda ilçe olmaları için gereken desteği veriyoruz.”dedi.

AK Parti Geyve İlçe Başkanı Muhittin Irmak ve Alifuatpaşa Belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık selamlama konuşması ardından yeni seçilen AK Parti Alifuatpaşa Belde Başkanı Yusuf Besen: “ Bizler bu güzel teşkilatta birer nefer olarak büyük bir arzuyla partimize liderimiz ve başbakanımızın verdiği sinerji ile katkı sağlamaya çalışıyoruz. Omuzlarımızdaki emanet bilinci içerisinde hareket ederek AK Parti’ye yakışır biçimde her zaman canla başla çalışarak bu birlik beraberlik sayesinde çıtayı en yükseye taşıyacağız. 2. Olağan kongremiz AK Partinin temel teması olan birlik beraberlik anlayışı içinde partimize ve beldemize hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Yapılan seçim sonucunda 101 delegeden 84 delege AK Parti Alifuatpaşa Belde Başkanlığını Yusuf Besen’in başkan adayı olduğu; 15 asil, 15 yedek üye ile 36 kişilik üst kurul delegesinin olduğu liste kazandı.

Yapılan kongrede;
Asil üyeliğe; Bülent Kabakçı, Davut Kartal, Hüseyin Gürsoy, İsmail Demir, Lütfi Öztürk, Mustafa Koru, Murat Ünal, Mustafa Kırca, Medet Yüzgül, Mehmet Çetinkaya, Nedim Özbakan, Turan Özkaya, Tezcan Özdil, Yusuf Çelik.

Yedek üyeliğe; Hüseyin Çalık, Sadullah Köse, Hasan Gürsoy, Dursun Süğür, Bahri Dikmen, Ali Besen, Sabri Çankaya, Efkan Yılmaz, Ahmed Zindan, Ahmet Çalık, Ergün Acar, Abdullah Yakar, Halit Titiz, İsa Kaymak, Ercan Özdil. Seçildi.

NOT: Fotoğrafların devamını SAKARYA BÖLGE HABER'de izlemek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.
http://www.sakaryabolgehaber.com/?NetPaper.ANKAmedya=NEWS&NEWS_CODE=8953&HABER=AK_Parti_Alifuatpasa_Belde_Teskilati_

Mustafa Hamdullah ERGİN/Ali ARICI

Selçuk Yıldız

Eski Başkan İsmail Demir

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya

Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık

AK Parti Geyve İlçe Başkanı Muhittin Irmak

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs