SGK sorgulaması e-devlet'ten yapılamayacak

-devlet sisteminde yaşanan sıkıntılar ve kurumda yaşanan yoğunluk nedeniyle Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) bilgilerinin 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren tekrar kurumunun web sitesine yükleyeceği bildirildi.
Ali ARICI Ali ARICI

SGK Sakarya İl Müdürü Kenan Tandoğan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre kurumun web sitesinden e-devlet’e taşınan SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı sigortalı tescil kaydı tespiti, SSK Hizmet hesabı/Hizmet dökümü, BAĞ-KUR Sigortalı hizmet listesi, SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı emekli aylık bilgisi ve SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı Müstahaklık sorgulaması 15 Aralık tarihinden itibaren yeniden kurumun web sitesinden yayınlanacağını öğrenildi.

Bilgilere başkaları ulaşamayacak

Bilgilerine ulaşmak isteyen SGK’lıların web sitesine girişte MERNİS numaralarının dışında MERNİS’te kayıtlı diğer özel bilgiler de istenecek. Bu uygulamayla kişilerin bilgilerine başkaları tarafından ulaşılmasının zorlaştırılması hedefleniyor. Buna rağmen bilgilerine ulaşılmasını istemeyen mükelleflerin kuruma şahsen müracaatta bulunmasını isteyen Tandoğan, yeni uygulamada bilgilerine ulaşmak isteyen SGK’lıların neler yapacağını da açıkladı.

Tandoğan, 'Yeni uygulama ile kişinin TC Kimlik numarasının yanında, kişinin baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no, aile sıra no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgiler de istenecektir. Bu şekilde başkalarına ait bilgilerin sorgulanabilmesi ihtimalinin de en aza indirgenmesi sağlanacaktır' dedi.

Bilgilerinin yayınlanmasını istemeyen sigortalılar kuruma müracat etsinler

Bilgilerin yeniden kurumun internet sitesinden yayınlanacak olması ile birlikte sigortalıların kuruma olan yoğun müracaatlarının da önüne geçileceğini dile getiren Tandoğan, bilgilerinin sitede yayınlanmasını istemeyen sigortalıların 15 Aralık 2011 tarihinden önce kuruma müracaat etmelerini istedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs