Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN Hasbihal

Yediğimiz Sebze Meyve ve Baharatlar

Yediğimiz Meyve Sebze ve Baharatkarın Nelere yaradığını kaldığımız yerden yazmağa çalışacağım.İnşaallahü Teala.

 


Karabiber: Öksürük,Boğaz ağrısı, Mide bulantısını giderici.


Kırmızı Biber: Ağrı kesici.


Nane :Mide bulantısı ve Soğuk alğınlığını giderici(izale edici)


Maydanoz: Mide bulantısı giderici,Böbrek taş ve kumlarını düşürücü.


Anason: Gaz söktürücü Nefes açıcı.


Karanfil:Boğaz ağrısı,soğuk algınlığı,ağız kokusu giderici.


Adaçayı:Öksürük,Boğaz ağrısı ve soğuk algınlığını azaltıcı.


Nar:İdrar söktürücü,İshal kesici,hazmettirici ve mide kuvvetlendirici.


Okaliptüs:Astım nefes darlığı,Balgam söktürücü,solucan ve kurt düşürücü,Sindirim kolaylaştırıcı ve Ateş düşürücü.


Ökse Otu:Tansiyon düşürücü,Öksürük,Boğmaca,Kalp düzenleyici ve idrar söktürücü.


Ördek Eti:Zeytinyağıyla pişirilip yenirse ses açar,Yağı yanıklara sürülürse yanıkları iyileştirir.Yağı cilde sürülürse,cildi güzelleştirir.Yenmeye devam edilirse kilo aldırır.


Paça Çorbası(Ayak): Vücuda kuvvet verir,Nezle,öksürük,Baş ağrısıve Kan tükürmeye iyi gelir.


Pancar:Kan yapıcı,Sinir yatıştırıcı,Karaciğer güçlendirici,Mide ve bağırsak çalıştırıcı özellikleri vardır.


Papatya:Mide rahatsızlıkları,Başağrısı,Kalın Bağırsak(Kolon)iltihabı,Gaz şişliği ve karın ağrısı giderici ve kuvvet verici olup suyuyla baş yıkanırsa Saçları kuvvetlensirir.


Pırasa:Kan yapıcı,İdrar söktürücü,Mesane Kumlarına yararlı,Çiğ olarak yenirse Yemek borusu iltihabı ve Kan tükürmeye faydalıdır.


Pirinç: Hiçbir yan etkisi olmayan tek gıda maddesidir.İshale,Tansiyon düşürmeğe,Vücut şişmanlatmağa,Böbrek rahatsızlığına iyi gelir,Pirinç suyu cilt temizleyici olarak kullanılır,suyuyla Saçlar yıkanırsa güçlendirir.


Polen(Pollen-çiçek Tozu):Vücuda kuvvet verir,Bronşit,Astım,Nezle,Kanser ve Prostat'a iyi geldiği gibi Cilt temizliği Stres ve Kabızlıktada kullanılır.


Roka:Sarılık,idrar söktürücü,Hazmettirici,Karaciğer kuvvetlendirici,ısıtıcı,ferahlık verici özelliklerinin yanı sıra Mafsal iltihaplarınada iyi gelir.


Soğan:Gözleri kuvvetlendirir,Bağırsak parazitleri,Böbrek Taşları veİdrar söktürmeye iyi gelir.Uykusuzluk sinir bozukluğu ve Hormon güçlendirmeye yarar.Eklem Romatizmasına yarar.


Soya fasulyesi:Vücuda kuvvet verir,Şekere, Sinir zafiyetine ve Guatr'ıya iyi gelir.


Söğüt:(Salisilik Asit) Aspirin ondan elde edilir.Ağrı kesici,Sarılık,Siğil,Kanser,Uyuz,Egzema,Mide zafiyeti,Asabiyet ve Sinir bozukluğu ile yaralara lapası iyi gelir.


Tere otu:Anne sütünü artırıcı,Sinir teskin edici,öksürük ve Bronşite iyi gelir,Gözleri kuvvetlendirir.Az suda kaynatılıp suyuyla pansuman yapılırsa Hamilelik döneminde ve Güneş'ten oluşan çilleri geçirir.


Süt:Unutkanlığa iyi gelir.Kalbi ve Dimağı kuvvetlendirir.Göz'ün görme gücünü arttırır.İç organları temizler,ülser,Gastrit,Kolit ve Mesane iltikaplarına iyi gelir.


Şalgam:Kanser,Böbrek Kumları,İdrar söktürücü,Saç bakımı vecilt temizleyici olarak kullanılır.


Şeftali:İştah arttırır,Gözleri kuvvetlendirir, Şehveti tahrik eder,Harareti keser,Hazmı kolaylaştırır.


Tavuk:Eti hafif ve hazmı kolaydır.Zekayı arttırır,Sesi güzelleştirir,Kan yapar,Cilde güzellik verir.Kart Horoz eti Kulunç ağrısına şifadır.


Trabzon Hurması:İshali keser,İştah açar,Mideyi kuvvetlendirir,Mide Gastriti ve Bağırsak iltihaplarına iyi gelir.Yapraklarının suyu cilt bakımında kullanılır.


Turp:Eklem iltihabı,Bronşit ve öksürük,Böbrek taşı dökücü özelliğinin yanı sırayenmeye devam edilirse saçlara kuvvet verir.


Turunç:Hararet giderici,Safra söktürücü,İshal önleyici olup Şekere(Diabet) ve Tansiyona iyi gelir.Arpa veBuğday içine konursa Böceklenmeyi önler.


Yer Fıstığı:Mide yanması,Ekşime,El titremesi ve Felce iyi gelir.Kavrulmuş Fıstık Şeker hastalarına faydalıdır.


Yerelması:Süt arttırıcı,İdrar söktürücü,Sarılık,Safra söktürücü Karaciğer güçlendirici özelliğinin yanı sıra çiğ tüketilmesi Şeker hastalarına iyi gelir.


Yoğurt:Vücuda kuvvet verir,Hazmı kolaylaştırır,kemiklere faydalıdır,Zehirleri(Toksin)atar,Formda tutup Sinirleri rahatlatır.Geç ihtiyarlatır,Dişleri beyazlatır,Başağrısını önler,Kolera,Basur,Saç dökülmesine Faydalıdır.Güneş çarpmasında ideal bir devadır.


SAğlık,Sıhhat ve Esnlikler dolu günler dileğiyle.Başka bir yazımda devam etmek üzere kalın Sağlıcakla.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) 'in dünyaya teşrif ettikleri (20 Nisan 571 Pazartesi) Rebiülevvel ayının 12. gecesidir ki buna Mevlid-i Nebi veya Kutlu Doğum denir. Yani 19 Kasım Pazartesi 2018'i 20 Kasım Salı 2018'e bağlayan gece Mevlit Kandili'dir.
HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

İslami Takvim; Rumi veya Hicri Takvim'dir ki, İslama göre Yılbaşı 1 Muharrem'dir.10 Eylül 22018 Pazartesi gününü 11 Eylül 2018 Salı gününe bağlayan gece Hicri Yılbaşı’dır. Yani Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan akşamdan itibaren Hicri Yılbaşı başlar. Diğer bir deyimle; Müslümanların Yılbaşı’sı, Arabî aylardan Muharrem ayıdır.
Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban; “Yaklaşmak, Allahü Teâlâ’ya yakınlık sağlamaya vesile olan nesne veya madde”anlamına gelir.
Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Ramazan-ı Şerif ayında Bazılarımız oruç tuttu. ALLAHÜ TEALA kabul etsin. Şimdi birde içinde bulunduğumuz ay olan ŞEVVAL ayı orucu var.
KADİR GECESİ

KADİR GECESİ

Kadir Gecesi 10 Haziran 2018 Pazar akşamını 11 Pazartesi 2018 Pazartesi gününe bağlayan geceye rast gelmektedir.
BERAAT KANDİLİ

BERAAT KANDİLİ

Kelime esas itibari ile Beraat kelimesinin galat olarak Berat şeklinde söylenmesidir.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs