Salutaris Termal Tatil Köyü tanıtım toplantısı

Geyve ve havalisi sorumlusu Hüdaver Fırtına’nın özel davetiyle; Organizesini Bölge müdürü Yasemin Tosbeş'in yaptığı programda, Proje koordinatörü Bayram Ilgın Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu’nda Salutaris Termal tatil köyü tanıtım toplantısı yaptı.
Editör Editör

Sayez A.Ş.Afyonkarahisar da büyük bir projeye imza atıyor. Klasik termal anlayışının dışında adeta bir sağlıklı yaşam kenti olacak tesisin 2012 yılında tamamlanması bekleniyor.

Proje Koordinatörü Bğayram Ilgın Tatil köyü için şöyle konuştu: “Afyonkarahisar Ömerli de 152Bin metrekare alan üzerinde yapımına başlanan ve yüzde 40’ı tamamlanan tesisin 2012 yılında hizmete girmesi öngörülüyor. Dünyanın ikinci büyük Termal köyü olacak olan tesis; Türkiye’nin en zengin termal su yataklarını barındıran ve geçmişte birçok uygarlığın suyunda ve havasında şifa aradığı bir bölgede kurulacak. Tesis, klasik termal tesis anlayışının dışında adeta küçük bir sağlıklı yaşam kenti olarak planlanmış."

Salutaris Termal Tatil Köyü Proje Koordinatörü Ilgın sözlerini şöyle sürdürdü: “ Tesis dört ana komplex yapı ve onlarca destek üniteden oluşuyor. Tesisin 5 yıldızlı otel yapısı, olimpik ve yüzme havuzu, termal havuzları, aqua parkı, kür merkezi ve yapılaşması istenildiği takdirde, gruplara özel blok içi hizmeti verebilecek şekilde dikkate alınarak tasarlandığı belirtildi.

Dünyanın en zengin mineralli suyu
Tesisin kendi toprağında yer alan 3 adet termal kuyu ve maden suyunun 35’e yakın mineral zenginliğine sahip olduğu raporlarda belirtiliyor. Bu bölgede ki suyun damar suyu olmadığını, buradaki suyun tamamı ile yatak suyu olduğunun jeofizikçiler tarafından tespit edildi.

Deprem kuşağı üzerinde olduğu için; olası bir yer hareketinden dolayı ne su debisi ne de olası mineral değişikliği oluşması söz konusu değil. Bu nedenle tesisimizin kurulduğu bölge bir elmas yatağı değerindedir.

Bölgenin su zenginliği tartışma götürmez. Tatil köyümüzün yapılanması bir yol üzeri butik otel yapılaşması değil. Şehre yakın ancak doğa ile iç içe olması tesisimizin bir adım öne çıkaran bir özellik ayrıca Türkiye’nin her yerinden kolay ulaşılabilecek bir bölge olması misafirlerimiz için ayrıca bir kolaylık sağlıyor.”

22 üniteden oluşan devre tatil süit ünitelerinde 5 yıldızlı konfor ve hizmetle birlikte hijyenin tüm detaylarının ele alındığını belirten Ilgın; “Projenin yapılanmasında Sayez A.Ş. bu konuda çok özel bir hassasiyet geliştirmiş, üstün teknik bilgiye sahip mühendis ve mimar arkadaşlarımıza bu çalışmayı ortaya koyma adına uzun süreçli bir proje ortaya koymuştur.

Örneğin 3 katlı bloklarımız için bile düşünülmüş asansörümüz, engelli kullanımı için ayrıcalıklı bakışımızı gösteriyor. Blokların kür merkezi ve ortak alanlarda geçişlerde yine ulaşım kolaylığın sağlıyoruz. Devre tatil ünitelerimizin her dairesinde bulunan termal havuz kullanımı hijyen gerektiren durumlara göre özel tasarlandı, dizayn edildi.

Her çeşit konfor var
Diğer kullanım alanlarında ebeveyn odası, çocuk yatak odası ve 80 m2 ‘lik alanlarda hem kullanım kolaylığı, hem konfor, hem hijyen, hem de dinlenmenin, eğlenmenin ve tedavinin doğru bir biçimde gerçekleşmesi için gereken neyse yapıldı. Salutaris Termal Tatil Köyümüzün bünyesinde bulunana Devre Tatil Villalarına temelden ve ya inşaat aşamasında sahip olmayı, vatandaşlarımıza büyük bir avantaj olarak sunuyoruz ve bu kaçırılmaması gereken bir fırsattır.”

Banyo Kür uygulaması
Banyo, kür uygulamaları, eğitimli güzellik seansları, eğitimli beslenme seansları, sosyal yaşama, eğitimli aile içi iletişimleri ile birlikte moda takipleri ve aktiviteleri gerçekleştirilecek. Baylar için eğlence oyun salonları, dağ sporları ve macerada tatmin olacakları, at turları, eğitimli kişisel bakım, moda, giyim kuşam üzerine seminerler ve ayrıca içeriğinde tüm keyifli aktiviteleri bulmaları mümkün olacak.

Kreş ve Eğlence yerleri mevcut
Çocuklarımız yine gündüz ve akşam bakım kreşleri, açık ve kapalı eğlence oyunları, mini disneyland, evcil hayvan parkı, temel eğitim girişimlerinin uygulanacağı alanlar olacak. Olgun yaş grubu için ise, yürüyüş alanları, açık hava dinlenmeleri, kişisel bakım ihtiyaçları ile ilgili uygulamalar söz konusu olacak” şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

Salutaris Termal Tatil Köyü Bölge müdürü Yasemin Tosbeş
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs