Milli Eğitimde Tanışma Toplantısı

Geyve Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Beşir Nalbant, okul idarecileriyle tanışma toplantısı yaptı.
Editör Editör

Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmen Evi salonunda yapılan tanışma toplantısına; ilçedeki tüm okulların müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

MEM Beşir Nalbant, yapmış olduğu tanışma konuşmasında:” Siirt’liyim. Beş çocuk babasıyım. Karapürçek MEM’lüğü yaptım. Milli Eğitimin her kademesinde çalıştım.

Bu seviyeye anlımın akıyla, basamakları teker teker tırmanarak geldim. 25 yıllık hizmetim var, ama kendimi 2-3 senelik genç ve dinamik öğretmen hissediyorum. Sizler de kaç senelik olursanız olunuz, verimli oluyorsanız emekli olamayın. Göreve devam ediniz. Gençlerin, sizin tecrübelerinize ihtiyacı var.

Alaattin Dişli ağabeyimizin yapmış olduğu güzel hizmetleri devam ettireceğiz. Benim prensibim makamdan şeref almak değil, makamı şereflendirmektir.

Öğrencilerimizi, Milli Eğitim Bakanlımızın kurallarına ve Atatürk ilkelerine göre; vatanını, milletini seven gençler olarak yetiştirmeliyiz.

Siz idareciler; aktif, yeniliklere açık olur, çalışma kurallarına uyarsanız;
Personel ve öğrencileriniz de gayretli olur. Çünkü idareci lokomotif gibidir.

Eleştirilere açık olunuz. Çünkü eleştiriler, insanın hatasını azaltır.
İnsanları olduğu gibi kabul edin. Herkes sizin gibi Fenerbahçeli olacak şartı yok. Diğer takımları tutanlara da saygı duyunuz.
Okulunuzun başarı seviyesinin yükselmesi için, öğretmen ve öğrencilerinizle birlikte ortak kararlar alınız. Tek başına alınan kararlar verimli olmaz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün şu veciz sözü çok hoşuma gider.
‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’
Papaz, Robert Kolejini; İstanbul’un tenha bir yerine kurar. Niçin buraya yaptın diye sordukları zaman, ‘Fatih, İstanbul’un fethine buradan başladı.’ diye manalı bir cevap verir. Fransız başbakanı, bu okulu ziyarete gelir. Okul müdürü; şu kadar doktor, mühendis… mezun ettik.’ der.
Başbakan: ’Doktoru, mühendisi boş verin, Fransız düşünceli adam yetirebildiniz mi, siz ondan haber verin.’ diye cevap verir.
İşte bizler de vatanını gerçekten seven, ülkenin birliği için çalışan, helali haramı bilen, öğrenciler yetiştirmeliyiz.

Adamın biri evlendiği gün, hanımına güzel bir sofra hazırlar ve şöyle der:
‘Yarından itibaren ben de senden böyle kusursuz sora bekliyorum.’
Bu fıkradan alacağımız hisseye göre; İdareci her yönüyle mükemmel olursa, orkestra şefi gibi güzel bir konser ortaya çıkarır.

Çünkü toplum, müdürü, öğretmeni, okulu örnek alır. Okullarınızda sosyal etkinliklere önem veriniz. Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler kabuğunu kırar, sosyalleşir. İlçemizde ortak bir dergi çıkaralım ve çalışmaları dergide yayınlayalım. Öğrenci kendi yazısını, hünerini dergide görünce, daha da heveslenir.

İlçe kaymakamımız Sayın İdris Akbıyık’ın eğitime destek olması da güzel bir şey. Bundan dolayı Kaymakamımıza teşekkür ederim.” dedi.

Mehmet AYDOĞAN

 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs