Yılın İlk Karı Yağdı

2014 yılının ilk karı Geyve'nin yüksek kesimlerinde yoğun bir şekilde yağmağa başladı.
Editör Editör

Gelen yağmurdan sonra yüksek kesimlere kar yağışı oldu. Hafta başından beri olan yağıştan sonra yüksek kesim ve yerleşim yerlerindeki başlayan kar yağışı doğayı gelin gibi beyaza büründü.
 Geyve'de yılın ilk Kar'ı Kılıçkaya, Ortaköy, Samanlı Dağları ve diğer dağların tepelerine yağdı. Yüksek kesimlerdeki bu senenin ilk kar yağışı halen devam etmekte.

Tepelerdeki Kar'ı gören Geyve'li vatandaşlar " Son 8-10 senedir Lodostan sonra yağmur ve peşinden kar yağmağa başladı. Eskiden Lodosla beraber Kar'ın geldiği vaki değildi. teknolojinin gelmesiyle beraber iklim şartları da değişti" demekten kendilerini alamadı.
Geyve ilçesi Orman İşletmesi Koruma Sahası içinde bulunan ‘Eskiyayla, Göktepe, Kılıçkaya(Kocakaya), Ortaköy ve Melekşe Köyü çevresine 2014 yılının ilk karı yağdı.

Köyler, tepeler ve çevresi yağan kar ile birlikte beyaz bir örtüye büründü.

Çam, Kayın, Köknar, Meşe türü ağaçlardan oluşan orman, kar örtüsü ile seyrine doyulamayan bir manzaraya döndü.

Geçimini orman işlerinde çalışarak sağlayanlar için ise zor ve çileli bir sezonun başlangıcı oldu.

Geyve’nin yüksek kesimlerde bilhassa dağ köylerinde yerleşik olan vatandaşlar şöyle dedi: “Eskiden Bir-İki metre arasında kar yağardı.

O zamanlarda köylerde elektrik olmadığı için köy odası olan yerlerde köy odasında, köy odası olmayan yerleşim yerlerinde ise her akşam bir komşunun evinde bir araya gelip sohbet ederdik.

Kimi zaman yüzük oyunu, bazende dokuztaş gibi veya değişik oyunlar oynar uzun kış gecelerini böyle geçirirdik. Elektriğin gelmesi teknolojinin ilerlemesinden sonra o özlemle aradığımız günlerimiz tamamen geride kaldı.

Muhabbetler ve samimi havalar kalmadı. O zamanki karlar da yağmaz oldu. Şimdi beklediğimiz kar yağışı inşallah bereketli olur. Dışarıda yağan kar bol olunca eski sohbet ve muhabbetlerimiz de yine geri gelir. “dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs