Geyve İHL öğrencileri, mezunlarla buluştu

Geyve İmam-Hatip Lisesi “Mezunlarla Buluşuyoruz “ projesinin 2.sini gerçekleştirdi.

Editör Editör

Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezinde düzenlenen buluşma toplantısının sunuculuğunu yapan öğretmen Mehmet Çetin:” Okulumuzdan yıllar önce mezun olup şimdi İstanbul’da görev yapan, yeni yapılacak olan binamızın planını çizen Yüksek Mimar Mehmet Coşkun’u tanımak, duygu ve düşüncelerini almak için buraya toplandık.” dedi.

Geyve İmam-Hatip Lisesi öğrencileri, Yüksek Mimar Mehmet Coşkun’u çiçekle karşıladı.

Yüksek Mimar Mehmet Coşkun öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada:” 1965 Geyve-Çamlık köyünde doğdum. İlkokulu bitirdikten sonra, babam; hem dinimi daha iyi öğrenmem hem de tahsil yapmam için beni Geyve İmam-Hatip Lisesine yazdırdı. İmam-Hatip Lisesine intibak edemem diye düşünüyordum. Fakat okul müdürüm Yüksel Yılmazer ve değerli öğretmenlerimin sayesinde, İmam-Hatip Lisesini çok sevdim.

1983’te İHL’yi başarıyla bitirdikten sonra, kısıtlı imkânlarla üniversite sınavına girdim. Yıldız Teknik Üniversitesinin mimarlık bölümünü kazandım. Köylü çocuğu olunup İHL mezunu olarak, Yıldız Teknik Üniversitesinde okuyan, bir tek ben vardım. Çünkü diğer sınıf arkadaşlarım, İstanbul- Ankara gibi büyük şehirlerin Fen Liselerinden mezun kişilerdi. Ama derslerime yılmadan çalışarak, İmam-Hatiplinin de mimar olabileceğini ispatladım. Derslere öylesine kendimi verirdim ki, soruların cevabı geceleyin rüyama girer, sabahleyin deftere yazardım. 1988 yılında fakülteyi bitirdim.

Sevgili öğrenci kardeşlerim, eğer azmeder çalışırsanız sizler de istediğiniz hedefe ulaşırsınız. Bu ülkenin; İmam-Hatip ruhunu almış doktora, mühendise, kaymakama valiye… ihtiyacı var. İmam-Hatip sevgisi anlatılmaz, yaşanır. Ben bu heyecanı 40 yaşına gelince daha iyi anladım.” dedi.

İHL müdürü Ali Arıcıoğlu:”Okulumuzdan mezun olan Yüksek Mimar Mehmet Coşkun Bey’e teşekkür ederim. Siz, sevgili öğrencilerimin de; böylesin değerli insanları örnek almanızı tavsiye ederim.” dedi.

Geyve Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Doğan, Mimar Mehmet Coşkun’a teşekkür ederek plaket verdi.

Mehmet AYDOĞAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs