Bir Bebeğin(Fetüs) Dilinden

Henüz anne karnındadır. Boyu 5 santime ulaşmış, bütün azaları oluşmuş ve kensisine RUH verilmiştir. Dışarıda olan-biten her şeyi duymakta ve gerekli tepkiyi vermektedir. Ancak kendisini pek az kimse duyabilmektedir.
Editör Editör
Duyduklarına ve olanlara karşılık verir, lakin kendisine cevap verilmez.

Bütün yalvarmaları nafiledir. Nereye gidiyoruz anne. Neden bu gittiğimiz yerin kapısında Jinekolog Operatör Dr. Yazıyor.

Hasta mısın yoksa anneciğim? Beni istemiyor musun yoksa? Anne neden soyunup masaya yattın? Bilmez misin ki mahremin olmayan kimselerin yanında böyle dolaşılmaz.

Benim bulunduğum karanlık yerin kapısını neden bu kadar zorluyorsunuz. Siz kimsiniz? Henüz dünyaya teşrif etme zamanım gelmedi. Buradan dışarı beni zorla mı çıkaracaksınız?

Vaktim gelmeden dışarı çıkmak istemiyorum. Bana Rabbimin burada kalmam gerektiği ve takdir ettiği bir süre var bu süreden evvel çıkarsam yaşamım son bulur.

Doktor amca ne olursun elindeki o aleti bana yaklaştırma. Ay! Ayağım, ayağım kesiliyor, canım çok yanıyor. Doktor amca ne olursun ayağımı kesme.

Ayağım, ayağım yok oldu kesilip alındı. Ne olur doktor amca diğer ayağımı kesme.

Burada iken bile annemle gezmeğe gittiğimiz zamanlarda protez ayakla gezenleri duyuyordum. Bırak bende dünyaya gelince tek ayakla yürürüm.

Canın yanıyor diğer ayağımı da kesip aldın. Bırakın beni lütfen ben ayaksız da yaşarım.

Böyle olan ve yaşayan insanları da gördüm. Annem her çarşıya gittiğimiz de köşe başında bekleyip elinde bir tabak tutup şu fakire bir yardım edin diyen insanla konuşup sadaka verirdi.

Vayy kolum. Lütfen doktor amca kolumu bırak. Onu kesip alma. Canım çok yanıyor. İki ayağımı ve bir kolumu kesip aldın. Ne olur bırak da tek kolum kalsın. Rabbimin bana bahşedeceği hayatla tek kolla da yaşamımı devam ettiririm.

Lütfen doktor amca diğer kolumu da kesip alma. Hem ben size ne yaptım ki? Neden bu kadar insafsızsınız? Dünya metaı için elinize geçecek birkaç kuruş para için benim bacaklarımı, kollarımı, kesip alman gerekir mi?

Doktor amca sana yalvarıyorum! Lütfen beni bırak ayak ve kol yaralarım kısa zamanda iyileşir. Dünyaya teşrif eylediğim zaman da ise hayır sever insanlar çıkar da bana protez kol, ayak taktırırlar.

Şimdilerde ise teknoloji çok ilerledi. Bütün bunların yapılması mümkün imiş. Komşumuz teyze bize misafirliğe geldiğinde annemle konuşurlar iken onlara kulak misafiri oluyordum.

Bize gelen teyzenin dedesinin ayağı harpte kesilmiş. Yerine ağaçtan takma bacak yapmışlarmış. Dedeye onun için tahta bacak diyorlar imiş.

Doktor amca lütfen boğazımı sıkma. Hem sizler okuldan çıktıktan sonra HİPOKRAT yemini etmemiş mi idiniz? Kullandığın alet boğazımı keserse hayatım son bulur. Sende cinayet işlemiş olursun. Sana ben hiçbir zarar vermedim.

Beni öldürüp buradan çıkarmakla eline geçecek para senin hayatını mı kurtaracak? O para sana olsa olsa ancak bir öğünlük yemek parası olur. Onu da akşam oldumu tuvalette çıkarırsın.

Bu dünyada da, yarın mahşer gününde de bu işlediğin cinayetin hesabını ALLAH’a(C.C.)vereceksin.

Kalın sağlıcakla.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs