Sakarya Milletvekilleri ve Biyografileri

07 Haziran 2015 Pazar günü yapılan seçimlerde kazanan Sakarya milletvekilleri ve biyografileri şöyledir.
Editör Editör

 AK Parti Sakarya milletvekili Ayşenur İslam; Doğum Yeri : İstanbul / Türkiye

Doğum Tarihi : 16.1.1958 -

1958'de İstanbul'da doğdu. Öğretim üyesi; istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisi'nin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi, doktorasınıysa Gazi Üniversitesi'nde yaptı. Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Çeşitli kitap ve makaleleri yayınlandı. Yunus Emre Enstitüsü yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürü ve Güzel Sanatlar Genel Müdülüğü yaptı. iyi derecede İngilizce bilen İslam, evli ve 1 çocuk annesidir.

 AK Parti Sakarya milletvekili Mustafa İsen

Doğum Yeri : Sakarya /

Doğum Tarihi : 1.1.1953 - 0.0.0

1953 Sakarya doğumlu olan Mustafa İsen, ilköğrenimini tamamladıktan sonra Çorum İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 


Üniversiteyi Erzurum’da okudu ve aynı üniversitede akademik kariyerine başladı. 


Erzurum Atatürk, Belgrad, Gazi, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk–Kazak ve Başkent Üniversitelerinde öğretim üyesi ve yönetici olarak farklı görevlerde bulundu. YÖK Genel Kurul üyeliği de yapan Prof İsen, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk–Kazak Üniversitesi mütevelli heyet üyesi ve Türk Dünyası Akil Adamlar meclisinde Türkiye Aksakalıdır. 


Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevinden istifa ederek AK Parti’den aday adayı olan Prof. Dr. Mustafa İsen, 2007–2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı genel sekreterliği yaptı. 


Bu göreve atanmadan önce T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarı olarak 5 yıl çalıştı.

AK Parti Sakarya milletvekili Recep Uncuoğlu ; Doğum Yeri

:Sakarya /

Doğum Tarihi

:1.1.1970 -

1970 yılında Adapazarı’nda doğdu. İlk – orta ve lise öğrenimini Adapazarı'nda tamamladıktan sonra Şubat 1992 yılında İ.T.Ü. İnşaat Fakültesi ve ardından 1992 yılında İ.Ü. İşletme İktisadı Enstitüsü İnşaat İşletmeciliği İhtisas Programından mezun oldu. 

1993-1994 yılları arasında askerlik hizmetini ifa etti. 2002 yılına kadar Türk Telekom Sakarya Global İhalesi şantiye şefliği ve proje müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2002 yılından bu yana kadar inşaat taahhüd ve mühendislik işleri ile ilgili faaliyet göstermekte. 

2005-2006 yılları arasında AK Parti Adapazarı Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği daha sonra 2008 yılı sonuna kadar AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 22 Temmuz 2007 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde İl SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Adapazarı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçildi. Adapazarı Belediyesi İmar ve Tetkik Komisyonu Başkanlığı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 3 Kasım 2009 tarihinden 07 Şubat 2015 tarihindeki 5.Olağan İl Kongresine kadar 2 dönem AK Parti Sakarya İl Başkanı olarak görev yaptı. 

Evli ve iki çocuk babasıdır.

AK Parti Sakarya milletvekili Ali İhsan Yavuz

Doğum Yeri

:Trabzon / Türkiye

Doğum Tarihi

:7.7.1969 -

1969'da Trabzon'da doğdu. Avukat; İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Sakarya Müftülüğü bünyesinde çeşitli yerlerde memurluk yaptı. AK Parti Sakarya Kurucu Merkez Ilçe Yönetim Kurulu üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. AK Parti Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı ve AK Parti Adapazarı Kurucu İlçe Başkanlığı yaptı. Sakarya AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı il Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Sakarya Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi. İngilizce ve Arapça bilen Yavuz, evli ve 4 çocuk babasıdır.

AK Parti Sakarya milletvekili Ali İnci; Doğum Yeri : Sakarya / Türkiye

Doğum Tarihi : 6.10.1959 -

6 Ekim 1959 yılında Hendek’te Doğdu. 1980 yılında Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Spor Akademisi Bölümü’nü 1984 yılında bitirdi. 


1984-1989 Yılları Arasında Mardin, Diyarbakır ve Hendek’te Beden Eğitimi öğretmenliği yaptı. 


Öğretmenlik döneminde Güreş Milli Takım Antrenörlüğü’ne getirildi. 4 yıl boyunca bu görevini başarıyla sürdüren İnci, siyasi nedenlerden ötürü görevinden istifa ederek ticarete atıldı. 


İş yaşamına 1989 yılında Hendek’te açtığı akaryakıt istasyonuyla başlayan Ali İnci, çalışma azim ve gayretiyle aynı yıl şirket içinde bölgenin en çok akaryakıt satan istasyonu olma başarısını gösterdi. 


Pamukova, ardından Kaynaşlı ve Beşköprü akaryakıt istasyonlarını hizmete sokan İnci, çağın getirdiği değişim rüzgarıyla Adapazarı’nda beton santrali sektörüne girdi. 


İnci Şirketler Grubu olarak, birliktelik ve kararlılığın, en güzel örneğini sergileyen İnci Kardeşler, 5 akaryakıt istasyonu, 4 beton santrali, 5 taş kırma ve eleme tesisi ve 1 kilitli parke fabrikasıyla kulvarının devleri arasına girerek, 600 kişiyi istihdam etme başarısını göstermiştir. 


Siyasi yaşamına 1991’de Refah Partisi ilçe başkanlığıyla başlayan Ali İnci, 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nden aday olarak yüzde 28 oy oranı ile Hendek Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir. 


1999 yılından bu yana Hendek Belediyesi’nde yaptığı icraatlarla adından sıkça söz ettiren Başkan Ali İnci, borçla aldığı belediyenin tüm borçlarını ödemiş, araç parkını genişletmiş ve halkın ihtiyaçlarını anında karşılayan bir belediyecilik örneği sergilemiştir. İngilizce biliyor. Evli ve 5 çocuk sahibidir.

MHP Sakarya milletvekili Zihni AçbaDoğum Yeri : Sakarya 

Doğum Tarihi : 1.1.1955 -

1955 yılında Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Akbalık köyünde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini memleketinde yaptı. 1975 yılında İstanbul Yıldız Üniversitesi Vatan Mühendislik Makine Fakültesi’ne girdi. Ülkücü Hareket içinde yer aldı. Değişik gerekçelerle gözaltına alındı. 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında tutuklandı, Mamak Cezaevi'ne kapatıldı. "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası" sanığı olarak yargılandı. 10 yıl hapis yattı. 

Bizim Ocak, Bizim Dergah, Kurultay, Sakarya Yenihaber Gazetesi'nde köşe yazıları yazdı. Evli ve iki çocuk babası.

CHP Sakarya milletvekili Engin ÖzkoçEngin Özkoç, 5 Şubat 1962'de Sakarya Kayalar'da doğdu. Babasının adı Ziyaettin, annesinin adı Gülser'dir. İş Adamı; Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. 

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

Prof. Dr.Mustafa İsen

Recep Uncuoğlu

Ali İhsan Yavuz
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs