Esnaftan Aşure İkramı

Hicri yılbaşı ve Allah'ın ayı Muharrem Ayı'nın başlaması ile beraber vatandaşlar arasında geleneksel olarak yapılan aşure ikramı da başladı.
Editör Editör

Çarşı esnaflarından; Sevilay Çınar, Çetin Kazdal ile Yusuf Ertürk ortaklaşa hazırladıkları ve Allah'ın ayı Muharrem Ayı'na mahsus aşure tatlısını Atapaşa Camii çıkışı halka ikram etti.

Esnaf arkadaşları adına konuşan Çetin Kazdal yaptığı kısa açıklamada: "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Aşure tatlısını bu yılda 3 esnaf arkadaş bir araya gelerek gerçekleştirdik. Nuh (A.S.)'dan bu yana devam eden bir kültürü yaşatmağa çalışıyoruz. Aslında bu günde şu önemli hadiseler olduğu söylenir; Yerlerin ve göklerin yaratılması, Hz. Âdem'in tövbesinin kabul edilmesi, Hz. Nuh'un Gemisi'nin Cudi Dağının üzerine demirlemesi, Hz. Yûnus'un balığın karnından çıkması, Hz. İbrahim (a.s.)'in dünyaya gelmesi ve ateşten kurtulması ile Hz. İdris'in göğe çıkarılması. Hadiseleri olmuştur. yaptığımız programda, maddi ve manevi desteği geçenlere teşekkür ederiz." dedi. 

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs