MAZLUM-DER’den 12 Eylül Mağduruna Ziyaret

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Sakarya Şubesi yönetimi 12 Eylül Mağduru olduğu basına yansıyan Fethi Tekin’i Geyve’de iş yerinde ziyaret ettiler.
Ali ARICI Ali ARICI

Ziyarete Mazlumder Sakarya Şube Başkanı Turgay Etcibaşı, Abdulkadir Dinç, Avukat Nurullah Şentürk, Atilla Çakmak Katıldı.
Geyve’de yaşayan Fethi Tekin isimli vatandaş,12 Eylül’de gördüğü insanlık dışı muamele ve işkenceler için Geyve Cumhuriyet Savcılığı aracılığıyla Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.


Tekin, verdiği dilekçede hangi cezaevinde kimler tarafından işkenceye tabi tutulduğunu isim vererek belirtti. Dilekçesinden çıkacak sonucu merakla bekleyen Fethi Tekin, gecikmiş de olsa, herkesin yaptıklarının cezasını çekmesinin acıların bir nebze olsun hafifleteceğini belirtti ve “12 Eylül’de benim gibi yaka paça götürülen insanlardan birçoğu işkencelerde hayatını kaybetti. Analar çocukların bir daha göremedi. Suçluların cezasını çekmesi en büyük isteğim” dedi.

MZLUMDER Sakarya Şube Başkanı Turgay Etcibaşı: “ Fethi Tekin’in şikayetini duyduk kendisini tebrik etmeye geldik. 12 mağdurları olarak şu günlerde yargıya taşımak bile cesaret işi. Yanında olduğumuzu göstermeye geldik. Avukat desteği verebiliriz. Mazlumderin bu konuda çalışmaları fazladır. İlk davaları biz açtık. Diğer mağdurlarda kendilerini yalnız hissetmesin her türlü yanlarındayız. Olay şuan yargıya taşınmış kamu davası haline gelmiş. Önümüzdeki zamanlarda darbecilerin hesap verdiklerini göreceğiz” dedi.

GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs