Has Parti'den 28 Şubat Açıklaması

Halkın Sesi Partisi Geyve İlçe Başkanı Yunus Emre Özkan: '28 Şubat'la hem siyasete hem de Türkiye sosyolojisine müdahalede bulunulmuştur'dedi.
Ali ARICI Ali ARICI

Başkan Özkan: "28 şubat 'postmodern' ya da 'e-muhtıra' gibi tabirlerle darbelerin hafifletilmemesi gerekmektedir. "27nisan da, 28 Şubat da birer darbedir" , 28 Şubat'ın 'kendi mantığı içinde en başarılı darbedir "28 Şubat'la hem siyasete hem de Türkiye sosyolojisine müdahalede bulunulmuştur.


, 28 Şubat ve 27 Nisan müdahalelerinin 'postmodern', 'muhtıra' gibi ifadelerle hafifletilmeye çalışılmıştır, "Her ikisi de, 28 Şubat da 27 Nisan da darbedir" Kendi mantığı açısından 28 Şubat'ın diğer 4 darbeden daha başarılı olmuştur, 1997'deki süreçte sadece siyasete değil, ülkenin sosyal yapısına da müdahale edilmiştir. , "Öyle bir Türkiye oluşturalım ki bir daha hiç kimse aklının ucundan andıç hazırlamayı, darbe yapmayı geçiremesin"

Biz 28 Şubat'ı önemsiyoruz. 12 Eylül ile bir hesaplaşmaya Türkiye girdi 12 Eylül referandumu ile. Bu önemli bir adımdır. Bir yandan Balyoz ve Ergenekon soruşturmaları devam ediyor, ama ne hikmetse 28 Şubat ve 27 Nisan'ın şimdiye kadar üstü hiç açılmadı. Biz 28 Şubat'ın bu anlamda Türkiye'de 27 Mayıs'tan çok daha kuvvetli bir darbe olduğu kanaatindeyiz. Sadece siyasetine müdahale etmedi Türkiye'nin, sosyolojisine de müdahale etti. Bu çerçevede de üstüne gidilmedi. Amacımız isimler değildir, Ahmet, Mehmet ismi üzerinde durmuyoruz. 28 Şubat, postmodern darbe diye yumuşatmaya çalışıldı, ama fevkalade karanlık bir zulüm dönemiydi. Bu zulüm döneminin uygulamaları içerisinde bu kararlar nasıl verildi? Bu etkiler nasıl oluşturuldu? Kimler yargı, parlamento üzerinde, medya, üniversiteler üzerinde etki yaptı? İkna odaları nasıl oldu? Dolayısıyla bunun üzerine gidilmesi bir hesaplaşmadan ziyade bir daha Türkiye'de bu tür şeylerin yaşanmaması için 28 Şubat'ın üzerindeki örtünün kaldırılıp hakikatinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.'' dedi.
 
 
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs