Alifuatpaşa Ülkü Ocağı’ndan Hocalı Katliamı İçin Kınama Mesajı

Alifuatpaşa Beldesi Ülkü Ocağı Hocalı Katliamı için kınama mesajı verdi.
Editör Editör

Alifuatpaşa Ülkü Ocağı Başkanı Yavuz AKKAYA yaptığı yazılı açıklamada:“Ermeni silahlı çeteleri tarafından Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda yapılankatliamda Ermeni güçleri 1992 yılının 25 Şubat’ı 26 Şubat’ta bağlayan gecede bölgedeki366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı Kasabası’nda,Azeri resmî rakamlarına göre, 83 çocuk, 106 kadın ve 70′den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişi öldürülmüş, toplam 487 kişi ağır yaralandığıkatliamda bin 275 kişinin rehin alındığını ve 150 kişinin ise kaybolduğunubelirterek, “Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğununyakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının da kesildiği görülmüştür.

Hamilekadınlar ve çocuklar bile bu zorbalıktan, bu zalimlikten nasibini almıştır.Kendi yurtlarında bağımsız yaşamaktan başka bir istekleri olmayan; savunmasız,çocuk, kadın ve yaşlılara böyle bir saldırıda bulunanları şiddetle kınıyorum.Bu olayın vuku bulduğu 1992 yılı insan ırkının en kanlı sahnelere şahitlikettiği talihsiz bir zaman dilimidir.

Tarih bu anı, insanlığın topyekûnsaldırıya uğradığı kanlı bir dönem olarak hatırlayacaktır. Üzerinden 20 yılgeçmesine rağmen hala hafızalarda yapılan bu vahşetin taptaze yerini korumaktadır.Tüm dünya bunun sorumlularını ve destekleyenleri nefretle hatırlayacaktır.Bugün dünya siyasetinde Ermenilerle ilgili sözde soykırım safsatasının peşinedüşenleri Hocalı Katliamını okumaya ve bu katliamın fotoğraflarını, tümdelillerini izlemeye davet ediyorum.

Bu düşüncelerle dost ve kardeş ülkeAzerbaycan’da yaşarken bu zulme maruz kalmış tüm kardeşlerimize Allah’tanrahmet diliyorum.

Alifuatpaşa Ülkü Ocağı

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs