AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı

AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı AKM Tiyatro Salonu’nda yapıldı.
Ali ARICI Ali ARICI

Toplantıya AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Şaban Dişli, Ayşenur İslam, Ali İhsan Yavuz, belediye ve ilçe başkanlarıyla birlikte, belediye meclis üyeleri ve AK Partililer katıldı.


Toplantının basına açık bölümünde açılış konuşmasını yapan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “Toplantıda gördüğüm ilgi beni ziyadesi ile memnun etti. Milletvekili arkadaşlarımızla tanışıyoruz. Hepsi çok bilgili alanında uzman arkadaşlardır. Yerel Yönetimler Zirvesi’ni düzenledikleri için tüm Sakarya’nın AK kadrolarına çok teşekkür ediyorum. Genel siyasette ve yerel siyasette tüm muhalefet partileri birlik olmuşlar halka yapılan güzel hizmetlerin karşısında el ele vererek bizlere muhalefet yaptıklarını zannediyorlar. Fakat milletimiz bunu görüyor ve hamdolsun ki bu muhalefet tarzına prim vermiyor. Yerel yönetimlerin önemi AK Parti iktidarında daha iyi anlaşılmıştır. Bizler halkın taleplerini anında cevaplamak onların sıkıntılarını gidermek, arzu ve isteklerini en hızlı bir şekilde karşılamak hedefi ile çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Yerel yönetimler zirvelerinin devamını diliyorum” dedi.

Ardından AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Aydın kürsüye çıktı. Aydın, konuşmasında, toplantıya katılan herkese teşekkür etti ve istişare toplantılarının düzenli bir şekilde devam edeceğini dile getirdi.
 

Biz istişareyi milletimizle yapıyoruz
Aydın’ın ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Sakarya’da siyaset yapan kimi isimlerin sadece konuşmak için konuştuklarını ve sözlerinin toplumda herhangi bir karşılık bulmadığını dile getirdi. Başkan Toçoğlu, “Bu konuyu en iyi ben bilirim, en doğru fikir benim fikrimdir; tek doğru vardır ve herkes bu doğruya uygun davranmak zorundadır gibi otoriter düşüncelerin esiri olmadan, ben yaptım oldu demeden, herkesin fikrini almaya çalıştık, işin ehli olana danışmadan, liyakat sahibi olan dostlarımızın düşüncelerinden yararlanmadan hiçbir adım atmadık. Biz kendi aramızda yaptığımız istişarelere ne kadar önem verdiysek milletimizle yaptığımız istişarelere de bir o kadar önem verdik. İşte bizi diğerlerinden farklı kılan çizgi tam da burasıdır, biz istişareyi milletimizle yapıyoruz” dedi.

Dik ve kararlı yürüyüşümüz devam edecek
“Milletimizle aramızdaki o güçlü bağı daha da güçlendireceğiz” diyerek sözlerine devam eden Başkan Toçoğlu, “Halkımızla buluşmaya devam edeceğiz. Bu makamlarda milletin emanetçisi olduğumuzu unutmadan, yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Bizim bu dik ve kararlı yürüyüşümüz elbette birilerini rahatsız edecek. Elbet birileri bizi birbirimize düşürmek, aramıza nifak sokmak için yoğun çaba sarf edecektir. Ama biz aramızdaki kardeşliği, samimiyeti ve güveni güçlendireceğiz. Bizim hizmet anlamında; belediyecilik anlamında hesabını veremeyeceğimiz hiç bir konu yoktur. Bizim her şeyimiz ortada. Bizim gizli ajandamız yok. Bizim bu şehre hizmet etmenin haricinde bir gayemiz yok. Bizim kimseyle görülecek bir hesabımız da yok. Bizim gizlimiz, saklımız yok ama bizim hayallerimiz var. Bizim gayemiz, dileğimiz ve duamız, önce bizi bu makamlara getiren halkımıza layık olacak hizmetleri hayata geçirmek, sonra da bölgesinde ve dünyada adaletin tesisi için canla başla çalışan Sayın Başbakanımıza ve onun yol arkadaşlarının bu uzun yürüyüşüne destek olmaktır. İşte biz bunun mücadelesini veriyoruz. Bizim ilkeli ve vicdan sahibi duruşumuzdan kendini rahatsız hissedenler olacak ama biz doğruyu söylemekten ve doğru işleri yapmaktan asla geri durmayacağız” dedi.
 

 2012 yılında hafif raylı sistem kurulacak
AK Parti iktidarında yerel yönetimlerin birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Toçoğlu, “Ülkemizin ve şehirlerimizin hangi durumlarda olduğunu hepimiz yaşayarak gördük. Bu ülkeyi ve bu şehirleri bataklıktan kurtarmak çok şükür bize, AK kadrolara nasip oldu. Yıllardır hasıraltı edilen sorunlara el attık. Demokratik ve ekonomik istikrarı sağladık. Türkiye’yi sözü dinlenir bir ülke haline getirdik. Şehirlerde arıtma tesisi, duble yol, çöp depolama sahaları yoktu. Belediyeler işçisine maaş dağıtamıyordu. Ama bugün Sakarya Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor; Kendi HES’lerini kurup, kendi elektriğini üretecek; Kendi barajını yapacak bir güce kavuştu. Hafif raylı sistem bu şehir için hayaldi. Ama Allah’a hamdolsun biz bugün hafif raylı sistemi kurmak için çalışmalarımızı hızlandırdık ve nasip olursa; 2012 yılı içinde Sakarya’da hafif raylı sistemi de kuracağız” dedi.

Biz HES’ten bahsediyoruz, onlar silodan
Sakarya’da muhalefet görevini üstlenmiş bazı isimlerin zihinsel olarak geçmişte kaldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bu şehirde ofisin silolarını şehrin sembolü olarak kabul eden insanlarla mücadele ediyoruz böyle bir şey olabilir mi? Biz ne diyoruz, bunlar neyden bahsediyor. Biz Sakarya büyüsün, gelişsin, değişsin diyoruz. Bunlar, yok hayır Sakarya eskisi gibi yerinde saysın, gelişmesin, değişmesin diyor. Biz hafif raylı sistemden bahsediyoruz onlar silodan bahsediyor. Sakarya’nın tarihini silolardan ibaret gören bu zihniyet bizim ne yaptığımızı çarpıtmaya çalışıyor. Sakarya’nın tarihine sahip çıkmak, lafla olmuyor. Şehrimizin tarihine sahip çıkıp tarihi çarkı restore ettik. Orhan Cami’ye sahip çıktık. Meydan projesini hayata geçirdik. Şimdi Uzun Çarşı içinde bir çalışma yaptırıyoruz. Şehrin tarihine sahip çıkmak budur. Bunu siz anlayamazsınız. Şehre sahip çıkmak otobüs almaktır. Şehrin caddelerinde körüklü otobüslerle hizmet vermektir. Yenikent Parkı yapmaktır, Yenikent Kültür Merkezini inşa etmektir, modern terminali hayata geçirmektir, 600 bin tonun üzerinde asfalt yapmaktır, 200’ün üzerinde çocuk oyun grubu yapmaktır, Yazlık’ın kanalizasyon, Yenikent’in içme suyu sorununu çözmektir. Hendek’te belediyemiz, havuz, alışveriş merkezi yapıyor; engellilere dönük çalışmalarıyla Türkiye’de örnek projeleri hayata geçiriyor. Serdivan adeta bölgenin yıldızı oldu. Yaptığı parklar, duble yol hepsi ortada. Erenler Belediyemizin yaptığı hizmet binası. Adapazarı Belediyemizin yaptığı toplu konut hamleleri, kültür merkezleri, Sapanca Belediyemizin üzerinde çalıştığı kentsel dönüşüm projeleri. Taraklı Belediyemizin, Ferizli Belediyemizin ve tüm belediyelerimizin yaptıkları ortada” diye konuştu.
 

 Hakaret ederek siyaset yapılmaz
Muhalefetin kafa karıştırmak için sadece konuştuğunu belirten Başkan Toçoğlu, “Biz icraatlarımızla gündeme gelirken muhalefet partileri sadece kafaları bulandırmak ve hakaret ederek siyaset yapmaya çalışıyor. Böyle siyaset olmaz. MHP Milletvekili Sayın Münir Kutluata, TBMM’de Yenikent’in ilçe olması için teklif verirken, MHP Sakarya il Başkanı Yenikent’in Serdivan’a bağlanmasından söz ediyor. Yenikent’i Serdivan’a bağlayın diyor. Şimdi size soruyorum kamuoyu hanginize inanacak? Biz işimize bakalım, hizmetlerimize bakalım onlar da böyle kendilerinin dahi inanmadığı iddialarıyla gündeme gelmeye çalışsınlar. Takdir yüce halkımızındır. Sakarya’yı dünyanın en yaşanabilir kentleri arasına sokmak bizim en büyük hedefimizdir. Sakarya’yı bütün ilçeleriyle gözde bir kent haline getirmek için bugüne kadar var gücümüzle çalıştık. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, dayanışma içerisinde çalışmaya devam edersek, inşallah dilediğimiz noktaya da geleceğiz. Bunun için her geçen gün daha fazla çalışma, üretme azmini bu salondaki bütün kardeşlerimin taşıdığını düşünüyorum” diye konuştu.
Biz çıtamızı hep yüksek tuttuk
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun ardından söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli dünyadaki genel ekonomik durumdan, hükümetin genelde ve yerelde yaptığı hizmetlerden bahsettiği konuşmasında, “AK Parti ailesinin bir araya gelip sorunları, sıkıntıları, başarılarını paylaşması, birbirleri ile istişare etmesi, ortak aklı ortaya çıkarmaları için toplantılar yapması ve böylece ufak tefek sıkıntıların hemen çözüm bulması, teşkilatımızı diri tutma noktasında çok faydalı oluyor. İlkbaharla birlikte yerel yönetimlerimiz çalışmalarını hızlandıracaklardır. Yerel yönetimlerde başarılıyız. Ama biz çıtamızı hep daha yukarılarda tuttuk. Hedefimiz tüm halkımızı güzel hizmetlerle buluşturmaktır” dedi.
Esas kaygımız Türkiye’ye hizmettir
Şaban Dişli’nin ardından kürsüye çıkan AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, beşikten mezara kadar hayatımızın her yanını yerel yönetimler kapsıyor diyerek başladığı konuşmasında, “Yerel Yönetimler, istersek metropolde yaşayalım istersek köyde yaşayalım ihtiyacımız olan her türlü hizmetin karşılandığı, bireylerin hizmet kaygısının cevap bulduğu yerlerdir. Bizim siyasi geleneğimiz, bizim hizmet anlayışımız, bizim teşkilatçılık anlayışımız tamamen hizmet odaklı ve çözüm odaklıdır. Biz sadece siyasi kadrolar olarak varlığımızı sürdürmek amacıyla bir araya gelmiş bir teşkilat değiliz. Biz parti kaygısı değil Türkiye kaygısı, Türkiye’ye hizmet kaygısı güden bir anlayışla yolumuza devam eden bir teşkilatız. Biz tesadüf eseri iktidara gelmedik. Eğer bizim teşkilatımız Türkiye’nin yararına değilse biz yok olmayı kendimize yeğ tutan bir teşkilatız. 365 gün tüm AK kadrolarında milletin meselesini nasıl çözeriz diye pervane olan, bunu hayatına, vicdanına, siyasetine entegre etmiş bir teşkilatız. Biz milletimizin yanındayız. Kendi partilerinde istikrarı sağlayamayanlar, zihinleri bulandırarak, gerçeği kolaylıkla saklayarak siyaset yapacaklarını zannediyorlar. Milletin teveccühüne küçümser gözle bakıyorlar. Milletin izan ve vicdan terazisinde yargılanmış bir siyasi düşünceleri olanlar devamlılığı sağlayamazlar. Biz hiçbir zaman günübirlik gazete küpürlerini doldurmaya çalışan zihniyetin esiri olmadık. Siyaset bizim düşüncemizde milletimize hizmet için en önemli araçtır. Bizim en büyük zararımız rehavete kapılmamızdır. Gelecek nesillere devredecek marka kentler ve beldeler oluşturma hedefiyle biz bu yola çıktık. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını kendimize şiar edindik” diye konuştu.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun konuşmasından sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs