Arifiye Kaymakamı Kurubal ile Röportaj

Lise 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi gereği, öğrencilerime yetkililerle röportaj yapma ödevi verdim. Öğrencilerime değer verip röportaj yapmalarına yardımcı olanlara teşekkür ederim. Arifiye Kaymakamı Sayın Birol Kurubal’ın yazdığı Teşekkür Mektubu beni ziyadesiyle memnun etti.
Mehmet AYDOĞAN
Geyve SML Edebiyat Öğretmeni
Editör Editör

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Fatih Açıkgöz ve Emircan Cambaz, Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal ile röportaj yaptı.

*Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Kaymakam Kurubal: 1966 yılında Erzincan’da doğdum. İlkokulu Erzincan’da, ortaokul ve liseyi Samsun’da öğretmen lisesinde okudum. Sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. 1 yıl avukatlık stajı yaptım. Daha sonra kaymakamlık imtihanına girdim ve kaymakamlık imtihanını kazandım.1990 yılından buyana kaymakam olarak görev yapıyorum. 3,5 yıldır Arifiye ilçesinde kaymakam olarak çalışıyorum. İngilizce biliyorum. Evliyim 3 tane de çocuğum var.
 
*Siz göreve başladıktan sonra Arifiye ilçesinde neler değişti?

Kaymakam Kurubal: 2008 yılında Arifiye ilçe olduktan sonra kaymakamlık teşkilatı kuruldu. 3 tane belediye birleşerek, güçlü bir belediye haline geldi. Kaymakamlığın kurulmasıyla bütün hizmetler vatandaşa daha kolay ulaştırıldı. Şehirlerarası Otobüs terminali Arifiye’ye taşındı, aynı zamanda 1 tane AVM açıldı. Kaymakamlığın çalışmasıyla tüm okullarda akıllı tahta kullanılmaya başlandı. 165 sınıfa akıllı tahta yerleştirildi. Okullara kütüphane kuruldu. İl ormanı bitişiğine suni bir çim saha yapıldı ve bundan sonra amatör lig maçları Arifiye’de oynanacak. Hanlı’da emniyet müdürlüğü kuruldu.

*Bu meslek dışında hangi mesleği yapmak isterdiniz?

Kaymakam Kurubal: Tabi bu zor bir soru… Benim aynı zamanda avukatlığım var. Avukatlık mesleğimi, memur olduğum için yapamıyorum. Benim idealimdeki meslek; üniversitede öğretim görevlisi olmaktı. O fırsatı da yakaladım ama kaymakamlığı tercih ettim. Kaymakamlık da Türk Milletine hizmet verdiği için onur verici bir meslek… Severek yapıyorum.

*Mesleğinizin beğendiğiniz yönlerinden bize bahseder misiniz?

Kaymakam Kurubal: Mesleğimin en beğendiğim yönü; insanların dertlerine deva olmak. Diğer bir yanı ülkemizin her yanında çalıştığımız için Türk insanını tanıma fırsatı buluyor, bu anlamda Türkiye’yi iyi tanıyıp insanların sorunlarını iyi biliyoruz. İnsanların sorunlarını çözmek bize mutluluk veriyor. Çünkü sorunları çözülmüş bir millet, ancak mutlu olabilir. Bu anlamda mesleğimin bu yönleri hoşuma gidiyor. Bunun için kaymakamlık mesleğini seçtim.

*Bize öğütlemek istediğiniz şeyler var mı?

Kaymakam Kurubal: Gençliğinizi iyi kullanmalısınız. Gençliği iyi kullanmak için de hedef seçmek gerekir. Önce ne yapacağınıza karar vereceksiniz. Daha sonra olmak istediğiniz meslek için elinizden gelen imkânları en iyi şekilde kullanmanız lazım. Bu anlamda öğrenci olduğunuz için kütüphaneleri ve bilgisayarı iyi kullanıp ve kendinizi iyi yetiştirmelisiniz. Geleceğin dünyasında ya farklı bir meslek yapacaksınız ya da insanların yaptığı mesleği çok iyi yapmalısınız ki tercih edilen bir insan olasınız. Mümkünse de yabancı dil öğrenmelisiniz. Anne babaya saygıyı hiç saymıyorum o hepimizin boynunun borcu. Büyükleri ve öğretmenlerinizi dinlerseniz iyi bir insan olursunuz.

*Mesleğinizi ne derece seviyorsunuz?

 Kaymakam Kurubal: Bizim artık hayatımız mesleğimiz oldu. Özel hayatımız yok gibi… Düğünlerde, törenlerde, cenazelerde hep insanlarla beraberiz. Yani özel hayatımızla, mesleğimiz iç içe geçtiği için kendimizi ne kadar seviyorsak, artık mesleğimizi de o kadar seviyoruz.

* Bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

Kaymakam Kurubal: Ben teşekkür eder, derslerinizde başarılar dilerim. Sizlerin ufuklarınızı açıp özgüven kazanmanıza yardımcı olan Edebiyat öğretmeninize de selamlarımı söyleyin.


Fatih AÇIKGÖZ- Emircan CAMBAZ

Mustafa Hamdullah ERGİN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs