28 Şubat Darbesinin İzleri Siliniyor

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube başkanından 28 Şubat açıklaması..
Ali ARICI Ali ARICI
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan: "Türk demokrasisinin seri katili darbelerin, post-modern versiyonunu yaşadığımız 28 Şubat 1997 tarihli MGK Bildirisi ile hayata geçirilen dayatmalarının birer birer ortadan kalkmasının sevincini yaşıyoruz. Akıl ve vicdan yoksunu sahiplerinin 1000 yıl sürecek dediği bu süreç, Rabbimize şükürler olsun artık son izlerini de kaybediyor.
Bu zalimane süreçin ateist sahipleri ile faşist, ırkçı ve devletçi tamtamcıları günümüzde bu izlerin silinmesinden rahatsız oluyorlar. Kimileri de taban korkusuna “aslında karşı değiliz ama” ile başlayan cümleler kuruyorlar. Biz Eğitim-Bir-Sen olarak bu süreçten kalan ne varsa silinmesi için hiçbir mazerete sığınılmadan, izansız dayatmaların ortadan kaldırılmasını tüm gücümüzle destekliyor ve talep ediyoruz. Katsayı zulmünün bitmesi, üniversitelerde başörtüsü yasağının son bulması, kesintisiz eğitiminin kesintili olması ve Milli Güvenlik Dersinin kaldırılması bunun en güzel örnekleridir. Daha eski darbe dönemlerinden veya zihniyetlerinden kalan, kamu çalışanlarının başörtüsü yasağı, bir yalakanın rüyası olan Andımızın kaldırılması, işyerlerinde ibadet özgürlüğü gibi sorunlarında bir önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Yeni Anayasa çalışmasında bu hususlar yer almaz ise bizim nazarımızda yeni ve sivil bir Anayasa olmayacaktır.
Genel merkezlerinde darbecileri ağırlayan, darbecilere methiyeler düzüp hediyeler gönderen sendikadan hem ülke genelinde hem de ilimizde yetkiyi almamız, 28 Şubat sürecinin sona erdiğinin en önemli göstergelerinden biridir. Hala bu şaşkınlığı üzerinden atamayanlar, içlerindeki kirliliği bize bulaştırmak adına zaman zaman adımızı ağızlarına alarak iftiralar atmaya yeltenmektedirler. Onlara cevabımızı bir Arap atasözü ile veriyoruz “ Köpeklerin havlaması bulutlara zarar vermez” . Bununla ilgili Türk atasözü yok mu diyenlere de “ İt ulur, kervan yürür” diyoruz.
Üyelerinden aldığı güçle büyüyen, büyüdükçe, daha demokratik , hak ve özgürlüklere saygılı, dini değerleri önemseyen, dini inançların daha rahat yaşandığı bir ülke hedefinin en güçlü lokomotifi olmanın onurunu yaşıyoruz. Eğitim-Bir-Sen’in varlığı ve değerleri, milletimizin varlığı ve değerleri ile özdeştir. Bizle var oldukça, hiçbir darbeci gördüğü rüyanın sonunu getiremeyecektir. Hakları iade edilmeyen hiçbir darbe mağduru kalmayacaktır" dedi.
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs