'Yeni 28 Şubat senaryoları yazanlar çıkabilir'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 28 Şubat döneminde senaryoları devreye koyanların, yeni senaryoları yazanların çıkabileceğini belirterek, teşkilatı duyarlı olmaya davet etti.
Ali ARICI Ali ARICI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir dizi temasta bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Burada, Şanlıurfaspor-Tokatspor maçını izleyen Çelik, daha sonra partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Belediye eski nikah salonunda yapılan konuşmalarda, 28 Şubat sürecine sebep olanlara göndermeler yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Mahmut Kaçar ve Zeynep Karahan Uslu'nun gündeminde 28 Şubat vardı.

Faruk Çelik, konuşmasında, siyasette teşkilatın önemine değindi. İl ve ilçelerde kongrelerin tamamlandığını hatırlatan Çelik, kongre sonrası sürekli toplantı yapıp fikir alış verişinde bulunulması gerektiğini anlattı. Çelik, her köyün, mahallenin tüm bilgilerinin teşkilat yapısı ile merkeze aktarılması gerektiğini dile getirdi. Çelik, 2 milyon emekliyi ilgilendiren yasa tasarısını başka bir bakana havale ettiğini söyledi. Çelik, 28 şubat döneminde yaşanan senaryolara dikkat çekerek, "Fadimeler vardı, kimdi bu Fadimeler. Milletin okullarda başı açıkken nedense onun başı açık televizyondan televizyona koşuyordu. Birileri garip kıyametlerle Ankara'ya geliyordu. Kimdi bunlar? Bunları düşünmenizi istiyorum." dedi.

Yeni seneryoların çıkabileceğini vurgulayan Çelik, "Yeni senaryolar yazanlar çıkabilir. O günkü Fadimeleri, Ali Kalkancıları üretenler yeni seneryolar ortaya çıkabilirler. Dikkatli olmalıyız. O dönemin başbakanına darbe yapıldı ama hedefte millet vardı. Ben o hükümetin yanlışını hatırlamıyorum." diye konuştu.

Ülkede, 60 yıl milletin iradesi ve milletin karşısındaki iradelerin çatıştığını dile getiren Çelik, "Cumhuriyet'in üçte ikisi, milletin iradesi ile savaş sürdü. 60 yıldır bu ülkeyi batırmaya çalıştılar ama başaramadılar. Onlar sefa, millet de cefa çekti. Ama bu unutulmamalı, milletle mücadele edenin sırtı tuştan kalkmaz, onların sırtı sürekli yerde olacak." şeklinde konuştu.

Milletin, sürekli demokratik davrandığını kaydeden Çelik, " Hiçbir zaman millet sokakta tokat atmadı. Sandıkta tokat vurdu. Millet neden sabretti? Millet, asker ocağını peygamber ocağı gördüğü için milletimiz sürekli sabırlı davrandı. Ama sandık önüne konulunca gereğini yaptı." ifadelerine yer verdi. 28 Şubat döneminde, Bursa'da il başkanı olduğunu aktaran Çelik, o dönemde başörtülü kızlara yolların yasaklandığını hatırlattı.

Eğitim tartışmalarına da değinen Çelik, gelişmiş ülkelerin hepsinde benimsenen sisteme işaret etti. Kız çocukları ile ilgili süren tartışmalara da cevap veren Çelik, "Onlar ikna odaları başlattı. Biz 'haydi kızlar okula projesini devreye koyduk. Ayıp ediyorlar. İmamhatip okullarının önünü keselim derken meslek liselerinin önünü kestiler. İş var iş yapan eleman yok, bu meslek liselerinin önünü kapattıkları için." diye konuştu.

Suriye'deki çatışmaları da hatırlatan Çelik, "Komşuda yangın var. Hepimizi üzüyor. Baskıcı yönetimlerle dünyada var olmak mümkün değil. Demokrasi ateşi yandı, tutuştu. Bunu geri çevirmek mümkün değil. O halde gerçeği görüp, geri adım atması noktasında Esad'ı o kadar uyarmamıza rağmen dost elimizi geri çevirdi." ifadesini kullandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da 28 şubat sürecindeki olumsuz gelişmeleri aktardı. Uslu, şöyle dedi: "Dediler ya bin yıl sürecek, 28 Şubat, işte 5 yıl geçmedi halk yine halkın partisini seçti. Birileri bizim başbakanımıza o muhtar bile olmaz dedi. O, 3. kez başbakan oldu. Evet onların Sincan'da yürüyen tankları vardı, ama milletin de duası vardı. Hukukla, onlardan demokrasi soracağız."

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs