Adem Tamay(Tomay) İçin Kur'an-ı Kerim Okutuldu

Alifuatpaşa Ülkü Ocakları Ülkücü Şehit Adem Tamay(Tomay) için Kur'an-ı Kerim okuttu.

Editör Editör

Alifuatpaşa ülkü ocağı başkanı Yavuz Akkaya: "Taş medreseli ülkücü Nazım Kırdemir, Ülkücü Sabri Sarı İlyas Özer Nejat Tamay Sabri Özer ile katılan tüm büyüklerimize ve arkadaşlarımıza sonsuz tesekkür ederiz. ALLAH hepsinden razı olsun. ALLAH tüm Şehidlerimize gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun."dedi.

Adem Tamay(Tomay) kimdir?
Sakarya-Geyve ilçesine bağlı Akkaya Mahallesi'nden olan Tamay(Tomay) İstanbul'da Maltepe sigara fabrikasında çalışıyordu. 26 yaşında olan Âdem Tamay(Tomay); Evli idi ve şahadeti sırasında altı aylık bir kız çocuğu vardı. Yanında arkadaşları Mehmet Görür ve İsmail Başaran olduğu halde Cuma günü öğleden sonra Haydarpaşa Gebze banliyö treniyle memleketine giderken Pendik yakınlarında trende bulunan bir grup militan silahlarını çekerek yolcuları yere yatırdıktan sonra Âdem Tamay(Tomay) ve arkadaşlarını kurşuna dizmek suretiyle 8 Şubat 1980 günü şehit etmişti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs