Akyel ile Röportaj

Geyve Meslek Yüksek Okulu İktisadi, İdari Programlar, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları başkanı Yard. Doç. Dr. Nermin Akyel ile röportaj
Editör Editör

*Bize kendinizi tanıtır mısınız?

-Geyveliyim. Geyve Kazımpaşa İlkokulundan sonra Geyve Lisesinde okudum. Liseden sonra 13 yıl boyunca ev hanımıydım. Bu arada ailemin iş yerinde çalıştım. Halk Eğitim Müdürlüğünün açtığı dikiş, nakış kurslarına gittim. Yıllar sonra Geyve’ye Meslek Yüksek Okulu açıldığında ilk kez üniversite sınavına girdim ve muhasebe ve vergi uygulama programına yerleştirildim. Okulu derece ile bitirerek dikey geçişe hak kazandım. Sakarya ve Kocaeli üniversitelerinin 7 bölümüne başvurdum. Tümüne kabul edildim. Sakarya üniversitesi, İktisadi ve idari bölümler fakültesi işletme bölümüme kayıt yaptırdım. Fakülte öğrenimimi de derece ile bitirdim. Sakarya üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü işletme anabilim dalı muhasebe ve finansman bilim dalında lisansa başladım.

Ben lisans yaparken bölüm başkanımız araştırma görevliliği teklif etti fakat yaşımın uygun olmadığını düşünerek bu teklifi reddettim. Aynı yıl Sakarya’daki MYO için öğretim görevlisi kadrosu açıldı. Geyve MYO için başvurdum ve yapılan sözlü ve yazılı sınavlar sonucu atamam gerçekleştirildi. Aynı bilim dalında doktora öğrenimime başladım. 

Doktora tezim dünyada uygulama alanı olan fakat Türkiye’de uygulanmayan Foronsic accounting olarak bilinen Türkçe adli muhasebe şeklinde çevrilen, meslek grubunun tanıtılması ve uygulama ya konulmasını hedefleyen bu meslek elemanları için uygulanabilecek bir eğitim modeli öneresi içeren ‘adli muhasebecilik ve Türkiye’de uygulanabilmesi için altyapı bileşenlerinin mevcut durumu değerlendirilmesi ve öneriler’ başlıklı tez hazırladım.

Şu an Sakarya üniversitesi İİBF iktisat ve maliye bölümleri ile Geyve MYO’ da sosyal programların, muhasebe programlarına girmekteyim.
 
*Bu meslek dışında hangi mesleği yapmak isterdiniz?

-Hâkim ve eczacı olmayı çok isterdim.

*Mesleğinizle ilgili unutamadığınız bir anınız var mı?

-Öğrenci olduğum okulda, öğretim üyesi olarak devam ediyor olmanın her anı ayrı bir hatıra benim için.


Sümeyye CANDAN – Duygu UÇAR
(Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri)


Not: Röportaj yapan öğrencilerime; Arifiye kaymakamı Sayın Birol Kurubal gibi yakınlık gösteren yetkililere teşekkür ederim. 

Mehmet AYDOĞAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs