Anadolu Lisesi’nde Tatbikat

Geyve Anadolu Lisesi’nde sivil savunma tatbikatı yapıldı.
Editör Editör
Sivil Savunma Teşkilatının Kuruluşunun 52. Yılı ve Deprem Haftası, kutlama etkinlikleri 2 bölümde yapıldı.

Geyve Anadolu Lisesi’nde yapılan sivil savunma tatbikatı programına; Geyve MEM Beşir Nalbant, Geyve ME şube müdürü Davut Karamehmetoğlu, Geyve HEM müdürü İrfan Karaçayır, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Taner Katipoğlu, Geyve Kazımpaşa İlköğretim müdürü Remzi Şengül, Geyve Alifuat Başgil Lisesi müdürü Kamil Süzen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

1.nci Bölümde; Acil durum karşısında bina boşaltma, kurtarma ve ilk yardım tatbikatı yapıldı. Çalınan siren ile öğrenciler binayı terketti, bazı öğrenciler Geyve Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından bina pencerelerine uzatılan uzun merdiven ile tahliye edildi. Temsili yaralılar, öğrenciler tarafından sedyeler ile bina dışına taşındı.

2.nci Bölüm okul salonunda yapıldı. Programı Sibel Yüksel adındaki öğrenci sundu:
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Sivil Savunmanın Tanımı isimli konuşmayı; 9/A sınıf öğrencisi Gülçe Atik, Sivil Savunmanın Görevleri adlı konuşmayı; 9/A sınıf öğrencisi Serap Yapıcı yaptı.

Sivil Savunma ile ilgili şiiri; 9/A sınıf öğrencisi Selenay Keleş okudu. Sivil Savunma ile ilgili güzel sözleri; 9/C öğrencileri Atalay Yağmur ve Tuğba Aydın, Sivil Savunma ile ilgili şiiri II/C sınıf öğrencisi Can Yılmaz seslendirdi.

İkaz ve Alarm İşaretleri ve Anlamları adlı yazıyı II/D sınıf öğrencisi Büşra Öztürk, Deprem Nedir konulu yazıyı II/D sınıf öğrencisi Damla İnici, Depremden Korunma Yolları adlı yazıyı II/C sınıf öğrencisi Harun Demir okudu. Dertli Sakarya adlı şiiri II/D sınıf öğrencisi Edanur Ertürk seslendirdikten sonra program sona erdi.

Geyve Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Sancaklı, konuklarına Okulun Öğretmenler Odasında ikramda bulundu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs