Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy’a yakışan bir program düzenledi. Mehmet Akif’i anıp İstiklal Marşının kabulünün 91. Yıldönümünü kutladılar.
Editör Editör

Geyve ASML öğrencileri, Kültür Edebiyat Kulübü öğrencileri; Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşını güzel okuma yarışması düzenledi.

Matematik öğretmeni Nida Durdağ’ın hazırladığı Mehmet Akif Ersoy ile ilgili slâyt beğeniyle izlendi.

Programın sunuculuğunu Duygu Uçar yaparken; Seda Kurşun ile Emine Dilek İstiklal Marşını, Kübra Ulu ve Berna Köseoğlu Mehmet Akif’in Çanakkale Destanı, Zulmü Alkışlayamam adlı şiirlerini öğretmen Ertan Karaoğlu’nun müziği eşliğinde okudu.

Jüri üyeleri öğretmen Reyhan Cevahir, Feridun Eser ve Burcu Doğan; İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında Seda Kurşun’u birinci, Emine Dilek’i ikinci seçti.

SML öğrencileri Yasir Yüksel, Enes Elma, Fatih Açıkgöz ve Emircan Cambaz’ın canlandırdıkları Mehmet Akif’le ilgili skeç, öğretmenler ve öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.

SML müdürü Ahmet Şengül, programı hazırlayan öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un SAFAHAT adlı eserini hediye ederken, Mehmet Akif’in duasını hatırlattı: “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşını yazdırmasın. Çünkü İstiklal Marşının mürekkebi şehitlerimizin kanından oluşmaktadır.” dedi.

Mehmet AYDOĞAN

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs