DP Avcı ile Devam Dedi

Geyve ilçe kongresi; Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapıldı.
Editör Editör

Tek liste ile kongreye katılan Mehmet Avcı; oy çokluğu ile başkan seçildi.

Demokrat Parti Kongreye; DP Sakarya il başkanı Bülent Akça, DP Sakarya eski il başkanı Mehmet Mangıroğlu, DP Adapazarı ilçe başkanı Faruk Kır, DP Akyazı ilçe başkanı Vecdi Cengiz, DP Hendek ilçe başkanı Hilmi Kançeri Jane, Geyve belediye başkanı Murat Kaya, MHP Geyve ilçe başkanı Ahmet Pehlivan, SP Geyve ilçe başkanı İrfan Tufanoğlu, AK Parti ilçe başkan yardımcısı Raif Alev ile yönetim kurulu üyeleri, DP delegeleri ile partili üyeler katıldı.

Kongrenin divan üyeliğine; Ahmet Uzun, İsmail Bayrak, Faruk Kır, Cemal Başalın seçildi.

Gündem; açılış, yoklama, başkanlık divanı teşekkülü, saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması, faaliyet raporlarının okunması, ilçe kurulunun ibrası, siyasi konuşmalar, ilçe yönetim kurulu, disiplin kurulu ve il delege seçimlerinin yapılması, dilek ve temenniler ile son buldu.

Siyasi Konuşmalarda söz alan DP Akyazı ilçe başkanı Vecdi Cengiz: “Bugün AK Parti iktidarında Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar yalnız siyaset bakımından değil, dış siyaset bakımından, komşularımız bakımından da gerçekten çok tehlikeli bir dönem içindeyiz. Bu ülkede 30 Bin kişinin katili olan bir terör örgütünün elebaşı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genel başkanı ile adeta rolleri değiştirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genel başkanı bir terör örgütü gibi cezaevine tıkanır iken bir diğeri de eli kanlı bir katil de cezaevinden örgütü yönetmektedir ve Türkiye Cumhuriyeti ile pazarlık yapmaktadır. Yok, falan dediler ama artık Oslo’da yapılan antlaşmalar basına yansıdı ve vikiliks belgelerinde de bütün bunlar ortadadır.

Demokrasi ile hiçbir ilişkisi olmayan böylesine bir partinin bu gün ki içinde bulunduğu tehlikeli durumu görerek, Milletimizin bu duruma dur diyeceği zaman gelmiştir.”dedi.

DP Adapazarı ilçe başkanı Faruk Kır özetle şöyle konuştu: “Bize burada bugün siyasi partilerin derlenme, toparlanma, kendinden silkinme ve yeni yıllara yeni günlere yeni projelerle gireceği bir siyasi kongre yapıyoruz. Halkın kendi kurduğu çok eski bir siyasi partiyiz.

Bu Millete büyük hizmetler ettik. Gittiğimiz kongrelerde kongre alanımızın dolduğunu görüyorum. İnsanlar eserleri ile öğünsünler. Yapılan otobanlar, köprüler, yollar, teknolojinin getirdiği en güzel bir olaydır. İnternete baktığımız zaman asfaltın kürekle atıldığı dönemleri görüyoruz.

Ama tabii ki hükümette ve devlette devamlılık vardır. Bu gün ki siyasi partimiz de hizmet etmektedir. Bizler ondan daha iyi yapacağımıza, daha iyi yöneteceğimize inandığımız için, bu ışığın, bu bayrağın altında burada mücadele vermekteyiz.

Onun için şimdiden seçilecek arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Emeği geçen tüm eski başkanlarıma teşekkür ediyorum.”dedi.

DP Hendek ilçe başkanı Hilmi Kançeri Jane kürsüye gelerek özetle şöyle konuştu: “Öncelikle DP Geyve ilçe teşkilatına teşekkür ediyorum. Çünkü şu anda kongre salonunda gördüğüm kadarı ile gerçekten hatırı sayılır genç bir grup var. Bu gerçekten bizim özlediğimiz bir şey.

Geyve’de böyle bir topluluk benim hoşuma gitti gerçekten gurur duydum. İnşallah bunun devamının gelmesini dilerim. İktidar partisi üzerine birçok şey söyleniyor, söylenebiliyor da zaman zaman bizim arkadaşlarımız arasında şöyle bir şey söyleniyor. AK Parti çok başarılı. Mükemmel çalışıyor. Yani takdir, takdis ve hatta daha sonra itaate kadar gidecek kendimiz övgüler yağdırıyoruz.

Ben bunlara % 100 katılmıyorum. Bana hiç öyle görünmüyor. Çünkü koşullar hiçbir zaman doğal koşullar içerisinde değil. İçinde bulunduğumuz şartlar bizim eski dönemlerde bildiğimiz, yaşadığımız Türkiye’nin olağan şartları değil.

Geçmiş dönemlere baktığımız da bir kere konuşan bir basın var idi. Şimdi konuşan basın özgürlüğü yok. Basın özgürlüğünün bittiğini bile söylemek artık suç haline geldi.”dedi.

Kongre bitiminden sonra gelen davetlilere etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

İlçe yönetim kurulu asil üyeler:
1. Selamet Avcı,
2. Cevdet Azaklı,
3. Ergün Süzer,
4. Yakup Biçer,
5. Raci Özkan,
6. Necdet Öznal,
7. Cahit Nalcı,
8. Fahrettin Atıcı,
9. Fahrettin Demir,
10. Ali Yeşildağ,
11. Ferit Çakmak,
12. Ayten Boztürk
13. Zeki Atak
14. Tuncay Şahin

Yedek üyeler:
1- Ahmet Kaya
2- Nuray Doğru
3- Şevket Karacan
4- Rasık Gülpek
5- Nevzat Çınar
6- Ali Sancak
7- Erkan Azaklı
8- Mehmet Gukoğlu
9- Varol Var
10-Hilmi Çakır
11-Arife Boztürk
12-Nuri Tuğrul
13- İlhami Karaman
14-Şener Çakır
15-Erkan Çetin

Disiplin Kurulu Asil üyeler:
1-Hüsnü Çapa
2-Yusuf Uysal
3-Alaattin İmran
4-Fevzi Taş
5-Metin Özdemir
6-Zekai Ertürk
7-Hasan Gül.

Yedek üyeler:
1-Ergün Yılmaz
2-Murat Biçer
 3-Ömür Duman
4-Hasan Bulut
5-İbrahim Atalay
6- İbrahim Uçar
7-Naci Yiğit
İl Delegesi
1-Mehmet Avcı
2-Selamet Avcı
3-Cevdet Azaklı
4- Ergün Süzer
5-Raci Özkan
6-Cahit Nalcı
7-Necdet Önal
8-Fahrettin Atıcı
9-Fahrettin Demir
10-Ali Yeşildağ
11-Ferit Çakmak
 12-Ayten Boztürk
13-Zeki Atak
14- Tuncay Şahin
15-Yakup Biçer
16- Erol Atalay
17-Ramis Akkaya
18-Yusuf Uysal
19- Mehmet Sandıkçı
20-Ali Alev
21- Vecihi Tekin
22-Fevzi Taş
23 Agah Kır
24- Ahmet Kaya
25-Zekai Ertürk
26-Şevket Karacan
27-Necdet Azaklı
28- Bülent Arın
29-Mehmet Gukoğlu
30-Ali Ünal.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs