Geyve Nüfus Müdürü İslamoğlu ile Röportaj

Nüfus müdürü Osman İslamoğlu:”İnsan, sevdiği işi yaparsa, yorulmaz.” dedi.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN

Bize kendinizi tanıtır mısınız?
Adım Osman İslamoğlu. 1965 Erzurum doğumluyum. 2008 yılından bu yana Geyve’de çalışmaktayım.

*Okul hayatınızdan ve daha önceki görev yerlerinizden biraz bahseder misiniz?
-Liseden sonra, Açık Öğretim Fakültesi, Sosyal bölümler bölümünden mezun oldum. İki yıl diyanette çalıştım. Daha sonra yükselme sınavlarına girerek bu göreve geçiş yaptım. İlk müdürlüğümü Mart 1999’da Erzurum’da yaptım. Eylül 2008’den itibariyle Geyve’de çalışmaya başladım.

*Bu görevi seçmenizin nedeni nedir?
-Tabi ki bu görevi küçük yaşlardan beri istiyorum diyemem fakat sınavlara girip bu mesleğe geçiş yapmamın bana fayda getireceğine inandım. İnsanlara yardım etmek, onların hayatlarına yarar sağlamak beni mutlu ediyor. Mesleğimi severek yapıyorum.

*Mesleğinizin zor yanları neler?
-Bana göre mesleğimin zor bir yanı var diyemem. Mesleğimi severek yaptığım için belki de zor yanlarını görmüyorum. Değişik ve güzel bir mesleğim olduğuna inanıyorum.

*Mesleğinizle ilgili unutamadığınız bir anınız oldu mu?
-Unutamadığım ilginç bir anım oldu diyemem fakat ben Erzurum’da görev yaparken 10-15 çocuklu insanlar gelirdi. Erzurum’da doğmuş ve büyümüş olduğumdan bu bana tuhaf gelmezdi ama görev arkadaşlarım Erzurum’ da doğup büyümediklerinden onlara tuhaf gelmekteydi.

*Çalıştığınız kurumun görevi nedir?
-Türkiye nüfusunun doğumdan ölüme kadar başından geçen tüm olaylar burada belgeler halinde kayıt edilir ve arşivlerde saklanıyor.

*İlçemiz hakkındaki düşünceleriniz neler?
-Şu ana kadar çalıştığım ilçelerin en iyisi ve en güzeli burası. Alt yapı çalışmaları bitmediğinden bazı küçük sorunlar var ama onun dışında yeşillik yönünden zengin, fazla sorunları olmayan güzel bir ilçe. Burada çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum ve mutluyum.

*Vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.
-Ben teşekkür eder, derslerinde başarılar dilerim.

Ebru ŞENTÜRK
(Geyve Sağlık Meslek Lisesi)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ebru ŞENTÜRK
Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs