Alifuatpaşa Logo Yarışması Belli Oldu

Alifuatpaşa Belediyesinin açmış olduğu Logo yarışması sonuçlandı.
Editör Editör

29 Şubat 2012 tarihinde başvurunun son bulduğu logo yarışma sonuçları değerlendirme komisyonunca açıklandı.

Derece almaya hak kazananlar logolar Aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

1. Ayşe Girgin,
2. Murat Desen,
3. Tuğba Bayraktar. 

1. LOGO AÇIKLAMA;
Bu tasarımda Alifuatpaşada yaşanmış olan savaş ve arkadasında duran dağ şekli parla tepesini ifade etmektedir. Sağ tarafdaki yol Alifuatpaşa’dan geçen karayolunu simgelemektedir. Sol Tarafta ise Alifuatpaşa’dan geçen Demir Yolu simgelenmiştir. Bunları bir bütün olarak göstermek amacı ile köprüyle bütünleştirilmiştir.

2. LOGO AÇIKLAMASI ;
Logonun temel fikri Alifuatpaşa Beldesi’nin tarihi, ekonomik durumu ve doğasıyla akılda kalıcılığı sağlamaktır. Logonun orta üst kısmında bulunan zeytin ve yaprağı barışın, kardeşliğin simgesi; belde ve bağlı köylerinde yetişen, ticareti yapılan önemli unsurlardan biridir.

Logonun sol ve sağ üst yanlarında bulunan yeşil bölgeler beldenin doğa ile iç içe olduğunu anlatmaktadır. Orta üstte bulunan çark sanayileşmeyi, altındaki köprü ise Alifuatpaşa Köprüsü’nü anlatmaktadır. Alt mavi kısım ise suyu yani Sakarya Nehri’ni temsil etmektedir.

3. LOGO AÇIKLAMA;
Tasarımımda Alifuatpaşa’nın doğal güzelliklerini, tarihi Alifuatpaşa Köprüsünü ve Türkiye’deki Özel Alifuatpaşa Kuva-i Milliye Müzesini tanıtmayı amaçlanmıştır.

Alifuatpaşa’nın tarihi yeri ve kültürel yapısını modernize edilmiş bir şekilde çağımıza uygun şekilde kullanılabilecek bir tasarım olmasına özen gösterilmiştir.Tasarımda vurgulamak istenilen nokta ise daha çok köprüsü,müzesi ve doğal güzelliği oldu.

Tasarımda sade olmaya özen gösterilmiştir.Doğal güzelliklerini dağlarla ve ipek yoluyla tanıtmaya çalışılmıştır,tarihi yönü için ise köprü ve müze kullanılmıştır.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs